, Головний редактор

№360 від 07 жовтня 2022 року "Про створення Алеї героїв та затвердження Положення про неї"

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

07 жовтня 2022 року                                                                              № 360

Про створення Алеї героїв та затвердження

Положення про неї

                   

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про поховання та похоронну справу», Порядку утримання кладовищ та інших місць поховань, затвердженого наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 року № 193, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.09.2004 за №1113/9712 Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 року № 1445 (зі змінами), виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

  1. Створити Алею героїв на громадському кладовищі м. Сарни по вул.Шарпака,3;
  2. Затвердити Положення про Алею героїв, що додається;
  3. Комунальному підприємству Сарненської міської ради «Екосервіс» забезпечити нанесення місця розташування Алеї героїв на загальну план-схему кладовища за адресою м. Сарни по вул. Шарпака, 3;
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Тараса ДРАГАНЧУКА.

 

 

 

 

Міський голова                                                                    Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Сарненської міської ради

07 жовтня 2022 року № 360

 

Положення про Алею героїв

 

  1. Загальні положення

1.1. Положення про Алею героїв (далі – Положення) розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про поховання та похоронну справу», Порядку утримання кладовищ та інших місць поховань, затвердженого наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 року № 193, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 8 вересня 2004 р. за № 1113/9712, Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 року № 1445 (зі змінами).

1.2. Алея героїв (далі – Алея) розташована на громадському кладовищі м. Сарни по вул. Шарпака, 3.

1.3.Похованню (перепохованню) на Алеї підлягають військовослужбовці,  що загинули  (померли) під час проходження військової служби в зоні проведення активних бойових дій та які були зареєстровані або проживали у населених пунктах Сарненської міської територіальної громади, а також військовослужбовці, сім’ї яких (батьки, дружина, діти) зареєстровані або проживають у населених пунктах Сарненської міської територіальної громади, військовослужбовці, яким Указом Президента України присуджено звання Героя України.

1.4. Метою створення Алеї є нормативне закріплення виділення на громадському кладовищі у м. Сарни по вул. Шарпака,3, місця для почесного поховання (перепоховання) загиблих (померлих) під час проходження військової служби в зоні проведення бойових дій, гідне шанування подвигу загиблих військовослужбовців, прояв шани до їх самопожертви, уважне та дбайливе ставлення до родин загиблих.

1.5. Організаційна діяльність за створенням та утриманням Алеї покладається на комунальне підприємство Сарненської міської ради «Екосервіс».

  1. Створення Алеї

2.1. Проект концепції Алеї та схема розташування поховань на Алеї визначається управлінням житлово-комунального господарства, транспорту, містобудування, архітектури та управління комунальною власністю Сарненської міської ради.

2.2. Алея по структурі передбачає:

окреслений периметр сектору кладовища від решти поховань доріжками або зеленими насадженнями;

відстань між похованнями, між похованнями та доріжками не менше 1 м;

місце для спорудження загального монументу загиблим військовослужбовцям та  місце для встановлення щогли для державного прапору.

2.3. На Алеї можуть проводитися урочисті заходи (покладання квітів, відвідування почесними делегаціями, проведення поминальних богослужінь, несення почесної військової варти біля могил тощо).

2.5. Визначення ескізів надмогильних плит та пам’ятників, інших об’єктів на Алеї покладається на відділ архітектури та містобудування управління житлово-комунального господарства, транспорту, містобудування, архітектури та управління комунальною власністю Сарненської міської ради шляхом проведення конкурсу.

2.6. Благоустрій Алеї забезпечується комунальним підприємством Сарненської міської ради «Екосервіс».

 

3.Організація почесних поховань

3.1. Поховання (перепоховання) військовослужбовців на Алеї слави здійснюється на підставі:

- копії повідомлення (сповіщення) про смерть родині загиблого військовослужбовця з відповідної військової частини, військового підрозділу;

-  копії лікарського висновку про смерть (при можливості одержання та наявності);

- відношення/листа Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

- письмової згоди родичів на поховання.

3.2. Організація поховань  на Алеї, встановлення надмогильних пам’ятників єдиного зразка для усіх поховань (перепоховань), висадка кущів та дерев єдиного зразка покладається на комунальне підприємство Сарненської міської ради «Екосервіс»,  управління житлово-комунального господарства, транспорту, містобудування, архітектури та управління комунальною власністю Сарненської міської ради.

3.3. Перепоховання військовослужбовців, зазначених в пункті 1.3. Розділу 1 цього Положення, здійснюється з дотриманням вимог статті 21 Закону України «Про поховання та похоронну справу».

3.4. Підпоховання померлих членів родини до існуючої могили на Алеї заборонено.

3.5. Ознайомлення представника родини загиблого військовослужбовця з даним Положенням – обов’язкове.

 

  1. Фінансування створення та утримання Алеї

4.1. Поховання (перепоховання) загиблих (померлих) під час участі в бойових діях військовослужбовців, які були зареєстровані або проживали у населених пунктах Сарненської міської територіальної громади, а також військовослужбовців, сім’ї яких (батьки, дружина, діти) зареєстровані або проживають у населених пунктах Сарненської міської територіальної громади, проводиться на підставі підтверджуючих документів за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади.

4.2. Благоустрій (утримання у належному естетичному та санітарному стані могил) Алеї здійснюється за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади.

4.3. У випадку наруги над могилою на Алеї, навмисного нищення, руйнування, псування або викрадення предметів, що знаходяться на Алеї, відновлення місця поховання здійснюється за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади, з наступним їхнім відшкодуванням за рахунок винних осіб.

4.4. На території Алеї забороняється:

- їздити на автомобілях, мотоциклах, велосипедах, або будь-якому іншому виді транспорту, окрім транспорту комунального підприємства Сарненської міської ради «Екосервіс» для здійснення службових повноважень;

- порушувати тишу і порядок;

- робити обрізання, посадку і пересадження дерев, кущів без згоди комунального підприємства Сарненської міської ради «Екосервіс»;

- вигулювати домашніх тварин, ловити птахів;

- розводити багаття, робити розкопку ґрунту, добувати пісок і глину, зрізати дерен;

- залишати сміття, запаси будівельних та інших матеріалів;

- займатися комерційною діяльністю.

 

  1. Припинення поховань на Алеї

5.1. Часткове або повне припинення поховання загиблих (померлих) військовослужбовців на Алеї здійснюється відповідно окремих рішень Сарненської міської ради.

5.2. Після закриття Алеї земельний покрив, всі намогильні споруди та надписи залишаються в цілковитій недоторканості.

5.3. Існуючі поховання на Алеї не підлягають знесенню і можуть бути перенесені тільки за рішенням Сарненської міської ради у випадку постійного підтоплення, зсуву або іншого стихійного лиха.

5.4. У разі ліквідації кладовища поховання на Алеї героїв зберігаються і не підлягають знищенню. 

 

 

 

 

Керуючий справами                                                               Вячеслав ШИМКО

 

 

 

Прикріплені файли
№360 від 07 жовтня 2022 року "Про створення Алеї героїв та затвердження Положення про неї".doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Цепцевицького старостинського округу №7"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Ремчицького старостинського округу №6"

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністюна 2025-2027 роки  

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про схвалення Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на 2025 - 2027 роки"

Пошук документів