, Адміністратор

№125 від 23 березня 2021 року "Про встановлення розміру допомоги на поховання деяких категорій осіб"

Р І Ш Е Н Н Я

 

23 березня 2021 року                                                                                       № 125

 

«Про встановлення розміру

допомоги на поховання

деяких категорій осіб»

 

         Відповідно до Закону України «Про поховання та похоронну справу», Порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 31 січня 2007 року № 99 із змінами, керуючись підпунктом 4 пункту «а» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

                                               В И Р І Ш И В:

 

  1. Встановити розмір допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого, у розмірі 2000,00 грн., на поховання наступних категорій осіб:
    • 1. Аспіранта, докторанта, клінічного ординатора, студента вищого навчального закладу, що навчається за денною формою, учня професійно-технічного навчального закладу, якщо померлий не утримувався особою, застрахованою в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування; особи, яка перебувала на утриманні зазначених осіб.
  • 2. Дитини, на яку один з батьків (опікун, піклувальник, усиновитель), що не застрахований в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, отримував допомогу відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми».
  • 3. Особи, не застрахованої в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, яка отримувала на дитину допомогу відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» або Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю».
  • 4. Особи, яка не досягла пенсійного віку та на момент смерті не працювала, не перебувала на службі, не зареєстрована у центрі зайнятості як безробітна.

 

 

  • 5. Особи, яка не має права на отримання пенсії або державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».
  • 6. Особи, яка мала право на призначення пенсії або державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю», але за життя таким правом не скористалася.
  1. Допомога на поховання померлої особи з числа тих, що зазначені в підпунктах 1.1-1.6 пункту 1 цього рішення надається за останнім місцем
    її  проживання на території Сарненської міської територіальної громади за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади на  підставі поданої заяви.
  2. До заяви додаються:
  • копія свідоцтва про смерть особи;
  • довідка Ф-4 із ДРАЦС;
  • довідка з центру зайнятості, про те, що померла особа не була зареєстрована в ЦЗ як безробітна;
  • копія трудової книжки померлої особи (за наявності);
  • довідка про склад сім’ї із зазначенням місця реєстрації померлої особи до дня смерті;
  • копія паспорта чи іншого документа, що  посвідчує  особу   виконавця волевиявлення померлого або особи, яка зобов'язалася поховати померлого;
  • копія документа про присвоєння ідентифікаційного номера заявнику;
  • свідоцтво про поховання (КП «Екосервіс») /довідка з старостинського округу про поховання за власний кошт;
  • банківські реквізити для зарахування допомоги.
  1. Допомога на поховання надається протягом шести місяців після смерті особи, у розмірі, встановленому на день смерті.
  2. Допомога на поховання не виплачується у разі смерті особи,
    яка перебувала на повному державному утриманні у відповідній
    установі/закладі, (крім випадків, коли поховання здійснюється
    виконавцем волевиявлення померлого або особою, яка зобов'язалася
    поховати померлого).
  3. Вважати таким, що втратило чинність рішення міськвиконкому від 17 липня 2019 року № 249 «Про встановлення розміру допомоги на поховання деяких категорій осіб».
  4. Це рішення набуває чинності з дня його прийняття та застосовується з 01 січня 2021 року.
  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Івана Назарця та головного бухгалтера.

 

Міський голова                                                                      Руслан СЕРПЕНІНОВ                                                                    

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про схвалення Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл, місцевих авторів  громади на  2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Цепцевицького старостинського округу №7"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Ремчицького старостинського округу №6"

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністюна 2025-2027 роки  

Пошук документів