, Головний редактор

№610 від 07 грудня 2021 року "Про затвердження положення про діяльність аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Сарненської міської територіальної громади"

     Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

07 грудня 2021 року                                                                                  № 610

 

Про затвердження положення

про діяльність аукціонної комісії з

продажу об’єктів малої приватизації

комунальної власності Сарненської

міської територіальної громади

 

         Відповідно до статті 15 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України
від 10 травня 2018 р. № 432, керуючись статтею 25, пунктом 30 частини першої статті 26, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  за погодженням із постійними комісіями міської ради, міська рада

                                     

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Затвердити положення про діяльність аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Сарненської міської територіальної громади.
  2. Рішення Сарненської міської ради від 30.11.2018 № 1032, 03.04.2020 №1448 вважати такими, що втратили чинність.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з економічних питань, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства та інвестиційного розвитку (І.М'ЯКІШЕВ), а організацію виконання – на заступника міського голови В.МІЩЕНЮ.

 

 

 

Міський голова                                                                    Руслан СЕРПЕНІНОВ

 


                                                                                                 Додаток до

рішення Сарненської міської ради 

07 грудня 2021 року № 610

 

ПОЛОЖЕННЯ 
про діяльність  аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації

комунальної власності Сарненської міської територіальної громади

 

 

  1. Загальні положення

1.1. Положення про діяльність аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Сарненської міської територіальної громади (далі – Положення) розроблене відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» (далі – Закон).

1.2. Це Положення визначає порядок створення та діяльності аукціонної комісії з продажу об'єктів малої приватизації комунальної власності Сарненської міської територіальної громади.

        1.3. Аукціонна комісія з продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Сарненської міської територіальної громади (далі – Комісія) – це тимчасово діючий колегіальний орган, який створюється Сарненською міською радою для підготовки і проведення аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації (єдині майнові комплекси державних і комунальних підприємств, їх структурних підрозділів, у тому числі єдині майнові комплекси та їх структурні підрозділи, що передані в оренду, крім єдиних майнових комплексів державних і комунальних підприємств, що належать до об’єктів великої приватизації; окреме майно (стаття 5 Закону) комунальної власності Сарненської міської територіальної громади.

  1. Склад та порядок створення Комісії

2.1. Для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Сарненської міської територіальної громади міською радою утворюється Комісія, діяльність якої регулюється цим Положенням. Відповідна Комісія формується для організації приватизації всіх об’єктів приватизації щодо яких є прийняті рішення про приватизацію.

2.2. До складу Комісії входять:

2.2.1. Голова комісії – заступник міського голови.

2.2.2. Секретар комісії – начальник відділу управління комунальною власністю.

2.2.3. Члени комісії: 

- начальник фінансового управління Сарненської міської ради;

- начальник відділу соціально-економічного розвитку;

- начальник відділу житлово-комунального господарства;

- начальник відділу по управлінню природними ресурсами, регулювання земельних відносин та агропромислового розвитку;

- начальник юридичного відділу;

- представник балансоутримувача;

2.3. Склад Комісії затверджується рішенням міської ради.

  1. Завдання та функції Комісії

3.1. Основними функціями Комісії є:

3.1.1. Визначення умов продажу об’єкта малої приватизації.

3.1.2. Визначення стартової ціни об’єкта малої приватизації.

3.1.3. Розробка проєкту інформаційного повідомлення про проведення аукціону про приватизацію об’єкта малої приватизації.

3.1.4. Визначення дати публікації інформаційного повідомлення про приватизацію об’єкта малої приватизації та визначення дати проведення аукціону.

3.1.5. Взаємодія з виконавцем аукціону (електронна торгова система).

3.2.   Комісія повинна визначити стартову ціну об’єкта приватизації, розробити і подати на затвердження органу приватизації міської ради умови продажу об’єкта приватизації протягом термінів, визначених законодавством України у сфері приватизації. 

3.3. Стартова ціна об’єкта малої приватизації визначається Комісією на рівні балансової вартості об’єкта (активів об’єкта) малої приватизації. У разі відсутності балансової вартості об’єкта (активів об’єкта) малої приватизації така вартість встановлюється комісією на підставі вартості, визначеної відповідно до Методики оцінки, що затверджується Кабінетом Міністрів України. 

3.4. Продаж об’єктів на аукціоні, крім аукціону за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій, здійснюється за наявності не менше двох учасників аукціону та вважається таким, що відбувся, у разі здійснення на аукціоні не менше одного кроку аукціону на підвищення стартової ціни.

     У разі якщо для участі в аукціоні подано заяву на участь в аукціоні від одного покупця, аукціон визнається таким, що не відбувся, а орган приватизації приймає рішення про приватизацію зазначеного об’єкта шляхом викупу безпосередньо такому покупцеві за запропонованою ним ціною, але не нижче стартової ціни.

3.5. Якщо об’єкт, який пропонувався для продажу на аукціоні, не продано, крім випадку, передбаченого пунктом 3.4. цього положення, проводиться повторний аукціон із зниженням стартової ціни на 50 відсотків.

3.6. Якщо повторний аукціон зі зниженням стартової ціни визнається таким, що не відбувся, у разі якщо для участі у такому аукціоні подано заяву на участь від одного покупця, то орган приватизації приймає рішення про приватизацію зазначеного об’єкта шляхом викупу безпосередньо такому покупцеві за запропонованою ним ціною, але не нижче стартової ціни, з урахуванням зниження стартової ціни відповідно до пункту 3.5. цього положення цієї статті.

3.7. У разі якщо об’єкт приватизації не продано в порядку, передбаченому пунктами 3.4-3.6 цього положення, проводиться аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій зі зниженням стартової ціни, визначеної згідно з правилами, встановленими статтею 22  Закону «Про приватизацію державного і комунального майна», на 50 відсотків. Продаж об’єктів на аукціоні за методом покрокового зниження стартової ціни та подання цінових пропозицій здійснюються за наявності не менш як одного учасника аукціону.

3.8. Якщо аукціон визнаний таким, що не відбувся, або відсутнє рішення органу приватизації щодо викупу, прийняте відповідно до ч. 8, 10 ст. 15 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» (пункти 3.4., 3.6. цього положення), електронна торгова система протягом п’яти робочих днів із дати формування відповідного протоколу аукціону автоматично оголошує новий аукціон, включаючи дату його проведення.

3.9. Після закінчення електронного аукціону Комісія здійснює перевірку заяви на участь у приватизації об’єкта малої приватизації разом із доданими до неї документами та інформацією переможця аукціону та у разі невідповідності доданих до заяви документів приймає рішення відповідно до ч. 9 ст. 14 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна».

3.10. Комісія за результатами перевірки надає органу приватизації рекомендації щодо затвердження протоколу електронних торгів та подальшого укладення договору купівлі-продажу. 

  1. 4. Права та обов'язки комісії

4.1. Комісія має право:

4.1.1. Під час розробки та визначення умов аукціону звертатися до органу приватизації органу  та інших підприємств, установ і організацій із запитами щодо забезпечення Комісії необхідною інформацією, документами та іншими матеріалами про об'єкт аукціону, надання приміщення для проведення її засідань.

4.1.2. Звертатися по допомогу до спеціалістів, радників та експертів.

4.1.3. Надавати органу приватизації рекомендації щодо додаткових умов участі в аукціоні.

4.2. Комісія зобов'язана проводити засідання Комісії з дотриманням вимог законодавства України та приймати рішення відповідно до законодавства України.

4.3. Члени Комісії зобов’язані брати участь у засіданнях Комісії.

  1. 5. Порядок роботи комісії

5.1. Комісія розпочинає роботу з моменту підписання рішення про її створення. 

5.2. Усі зміни щодо складу Комісії вносяться відповідними рішеннями Сарненської міської ради. 

5.3. Керує діяльністю Комісії і організовує її роботу голова Комісії. 

5.4. Голова:

5.4.1. Скликає засідання Комісії.

5.4.2. Головує на засіданнях Комісії.

6.4.3. Дає розпорядження та доручення, обов'язкові для членів Комісії.

5.4.4. Дає доручення спеціалістам, радникам та експертам, які залучені до роботи Комісії.

5.4.5. Організовує підготовку матеріалів для подання на розгляд Комісії.

5.4.6. Представляє Комісію у відносинах з установами та організаціями.

5.5. Секретар комісії забезпечує:

- підготовку матеріалів для розгляду комісією;

- виконання доручень голови комісії;

- підготовку, ведення та оформлення протоколів засідань комісії.

5.6. Члени Комісії зобов'язані брати участь у діяльності Комісії, виконувати розпорядження і доручення Голови. У разі якщо засідання комісії не відбулося через відсутність кворуму, засідання комісії переноситься на інший день.

5.7. Засідання Комісії є правочинним за умови участі у ньому не менш як 2/3 усіх членів Комісії. 

5.8. Рішення комісії приймається простою більшістю голосів від присутніх на засіданні комісії членів. У разі рівного розподілу голосів, ухвальним є голос Голови комісії.

5.9. Комісія має право запрошувати на свої засідання для надання пояснень спеціалістів, радників та експертів.

5.10. Усі рішення Комісії приймаються способом поіменного усного голосування (тільки «за» або «проти»), результати якого заносяться до відповідного протоколу. 

5.11. Рішення Комісії оформлюється протоколами, які підписуються усіма членами Комісії, які брали участь у засіданні, та подаються у встановлений строк на затвердження органу приватизації.

5.12. Якщо член Комісії не бере участі у засіданні, відмовляється голосувати за порядок денний засідання або підписувати протокол, міська рада може відповідним рішенням виключити його зі складу Комісії та включити до складу Комісії іншу особу. 





Секретар ради                                                                                 Андрій МИЧКА

Прикріплені файли
№610 від 07 грудня 2021 року "Про затвердження положення про діяльність аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Сарненської міської територіальної громади".doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про затвердження Стратегії розвитку Сарненської міської територіальної громади до 2027 рокута  Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Сарненської міської  територіальної громади до 2027 року

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про безоплатну передачу майна  Комунальному некомерційному підприємству «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про безоплатну передачу майна  Управлінню культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради  

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
02 травня 2024
№ 254 від 30 квітня 2024 року "Про схвалення Програми соціального захисту населення на 2025 - 2027 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
02 травня 2024
№ 253 від 30 квітня 2024 року "Про встановлення середніх цін на ритуальні послуги та товари ритуальної належності для КП «Екосервіс»"

Пошук документів