, Головний редактор

№ 1581 від 06 жовтня 2023 року " Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення у власність шляхом викупу ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ»"

С А Р Н Е Н С Ь К А    М І С Ь К А     Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї   О Б Л А С Т І

 ( VІІІ  С К Л И К А Н Н Я )

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

 

06 жовтня 2023 року                                                                                            №1581

 

Про продаж земельної ділянки

несільськогосподарського призначення

у власність шляхом викупу

ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ»

        

Відповідно до статей 9, 128, частини другої статті 134 Земельного кодексу України, керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про Державний земельний кадастр», «Про оцінку земель» і «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Порядком здійснення розрахунків з розстроченням платежу за придбання земельної ділянки державної та комунальної власності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2009 № 381, враховуючи лист ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ» від 15.09.2023 №162, за погодженням з постійними комісіями міської ради,  міська рада

               

В И Р І Ш И Л А :

  1. Погодити Звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки (кадастровий номер 5625410100:01:017:0015), що підлягає продажу ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості площею 1,4869 га в місті Сарни по вулиці Соборній, 21, складений 30.06.2023 суб’єктом оціночної діяльності – ТОВ «Центр сучасної оцінки «АКТИВ».
  2.   Продати ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ» земельну ділянку (кадастровий номер 5625410100:01:017:0015) для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості площею 1,4869 га в місті Сарни по вулиці Соборній, 21.
  3. Затвердити ціну продажу земельної ділянки, зазначеної в пункті 2 цього рішення, визначену на підставі Висновку про ринкову вартість земельної ділянки (дата оцінки – 30.06.2023), який є невід’ємною частиною складеного ТОВ «Центр сучасної оцінки «АКТИВ» Звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки, у розмірі 1 418 354,00 грн. (один мільйон чотириста вісімнадцять тисяч триста п’ятдесят чотири гривні 00 копійок) без ПДВ.
  4. Припинити дію договору оренди землі на земельну ділянку площею 1.4869 га (кадастровий номер 5625410100:01:017:0015), зареєстрованого в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права за № 17743998 від 01.12.2016, після укладання договору  купівлі-продажу земельної ділянки ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ» та державної реєстрації права власності на земельну ділянку.
  5. Зарахувати до ціни продажу земельної ділянки, зазначеної в пункті 2 цього рішення, суму авансового внеску в розмірі 5000 грн (п’ять тисяч гривень 00 копійок), сплаченого ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ» відповідно до договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки від 03.11.2021.
  6. Визначити, що залишок ціни продажу земельної ділянки, зазначеної в пункті 2 цього рішення, після зарахування суми сплаченого авансового внеску становить 1 413 354,00 грн. /один мільйон чотириста тринадцять тисяч триста п’ятдесят чотири гривні 00 копійок/.
  7.    На підставі листа ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ» від 15.09.2023 №162 надати розстрочення платежу за придбання земельної ділянки, зазначеної в пункті 2 цього рішення, строком на 2 (два) роки та визначити умови надання розстрочення платежу за придбання земельної ділянки:

        7.1 Покупець зобов’язаний сплатити залишок ціни продажу земельної ділянки у такому порядку:

- 50 відсотків залишку ціни продажу земельної ділянки протягом 30 календарних днів після нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу земельної ділянки (перший платіж);

- інші 50 відсотків залишку ціни продажу земельної ділянки шляхом погашення суми розстроченого платежу протягом 2 (двох) років рівними частинами (чергові платежі) щомісяця до 25 числа, починаючи з місяця, що настає за тим, в якому внесено перший платіж.

7.2 Розмір чергового платежу визначається з урахуванням індексу інфляції, встановленого Державною службою статистики України за період з місяця, що настає за тим, в якому внесено перший платіж, по місяць, що передує місяцю внесення чергового платежу. При цьому якщо у будь-якому місяці індекс інфляції становитиме менше 100 відсотків, то під час визначення розміру чергового платежу він враховується за такий місяць на рівні 100 відсотків.

7.3 При простроченні сплати першого платежу або погашення розстроченого платежу більш як на два місяці розстрочення платежу за придбання земельної ділянки припиняється.

  7.4 У разі порушення строку погашення частини платежу покупець сплачує неустойку відповідно до умов договору купівлі-продажу та закону. У разі порушення термінів сплати, передбачених договором купівлі-продажу, покупець сплачує продавцю пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, яка діє у період прострочення платежу. За прострочення платежу покупець сплачує суму боргу з урахуванням індексу інфляції за весь час прострочення, а також 3 (три) відсотки річних від простроченої суми.

  7.5 Документ про сплату першого платежу у розмірі та на умовах відповідно до цього рішення разом з договором купівлі-продажу є підставою для державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку. Право власності на земельну ділянку, зазначену в пункті 2 цього рішення, у ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ» виникає з моменту державної реєстрації цього права відповідно до законодавства.

7.6 Установити договором купівлі-продажу земельної ділянки, зазначеної в пункті 2 цього рішення, обтяження права власності покупця на земельну ділянку шляхом накладення заборони на розпорядження нею, у тому числі продаж або інше відчуження покупцем земельної ділянки та/або інших речових прав на них до повного розрахунку за договором купівлі-продажу, зокрема заборонити:

- укладати договори купівлі-продажу, міни, дарування або іншого відчуження земельної ділянки, а також передавати земельну ділянку в заставу (іпотеку) та до статутного капіталу юридичних осіб;

- поділ земельної ділянки або її об’єднання з іншими земельними ділянками;

- у разі передачі покупцем земельної ділянки в оренду надавати згоду орендарям на заставу (іпотеку) права оренди земельної ділянки, а також на передачу (внесення) права оренди земельної ділянки до статутного капіталу юридичних осіб;

- укладати договори суперфіцію та вчиняти будь-які інші дії та правочини, які можуть спричинити або пов’язані у майбутньому з переходом права власності на земельні ділянки до інших осіб.

  1. ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ»:

8.1 В трьохмісячний строк укласти з Сарненською міською радою в установленому порядку договір купівлі-продажу земельної ділянки, зазначеної в пункті 2 цього рішення, та забезпечити нотаріальне посвідчення даного договору купівлі-продажу земельної ділянки.

8.2 Забезпечувати вільний доступ до земельної ділянки для контролю за дотриманням покупцем умов продажу земельної ділянки та для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки.

8.3 У разі необхідності проведення реконструкції чи нового будівництва питання оформлення дозвільної та проєктно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законодавством України.

8.4 Виконувати обов’язки власника земельної ділянки згідно з вимогами статті 91 Земельного кодексу України.

8.5. Своєчасно сплачувати земельний податок у розмірі та в порядку, визначеному чинним законодавством та відповідним рішенням Сарненської міської ради.

  1. Попередити ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ», що право власності на земельну ділянку може бути припинено відповідно до вимог статей 140, 143 Земельного кодексу України.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, екології та природокористування (Пацукевич А.С.), а організацію виконання - на начальника відділу по управлінню природними ресурсами, регулювання земельних відносин Сарненської міської ради (Мацков О.В.).

 

 

Міський голова                                                                   Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

Прикріплені файли
  № 1581 від 06 жовтня 2023 року " Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення у власність шляхом викупу ТОВ «ЄВРОФОРМАТ СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ»".doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про затвердження акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про затвердження акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про затвердження акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про затвердження акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про затвердження актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню"

Пошук документів