, Головний редактор

Про затвердження Програми соціального захисту населення на 2025 - 2027 роки

        С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

                        Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

                                  (VІIІ  С К Л И К А Н Н Я)

                                    Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

___  __________ 2024 року                                                          №

 

 

Про затвердження Програми соціального захисту населення на 2025 - 2027 роки

 

 

 

 

 

 

 


Керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26, частиною 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням із постійними комісіями міської ради, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

 

  1. Затвердити схвалену виконавчим комітетом міської ради Програму соціального захисту населення на 2025-2027 роки (далі - Програма), що додається.

 

  1. Фінансовому управлінню міської ради передбачати кошти у бюджеті Сарненськоїміської територіальної громади на виконання заходів до Програми в межах наявних фінансових ресурсів на відповідні роки.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету, фінансів та соціальної політики (Максим Шапірко), а організацію виконання ­– на першого заступника міського голови Івана НАЗАРЦЯ.

 

 

 

 

 

 

Міський голова                                                                   Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

СХВАЛЕНО                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету                                   Рішення міської ради

_____________2024 № _____                                            ___________2024 № _____

                                                                                              

 

 

Програма

 соціального захисту населення на 2025 - 2027 роки 

 

Ця програма розроблена і прийнята відповідно до пункту 2 «Порядку надання допомоги  на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 31 січня 2007 року № 99, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та  підставі статті 91 Бюджетного кодексу України, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 106 «Про затвердження  Порядку розроблення та виконання державних цільових програм»

       

  1. Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради

2.

Рішення виконавчого комітету Сарненської міської ради

 

3.

Розробник Програми

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради

4.

Співрозробник  Програми

КП «Екосервіс»

5.

Відповідальний виконавець Програми

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради , КП «Екосервіс»

5.1

Головний розпорядник коштів

 Сарненська міська рада

6.

Учасники  Програми

Структурні підрозділи  Сарненської міської ради

7.

Термін реалізації Програми

Протягом  2025-2027 років

7.1

Етапи виконання Програми:

   1 етап - 2025 рік

   2 етап - 2026 рік

   3 етап - 2027 рік

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

   Бюджет Сарненської міської

   територіальної громади

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми усього, в тому числі:

   2025 рік -   262,0 тис. грн

   2026 рік -   310,0  тис. грн 

   2027 рік -   363,5  тис. грн             

9.1

Коштів місцевого бюджету

935,5 тис. грн.

9.2

Коштів інших джерел

                       -

 

 

 

2.Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Соціальний захист та гідний рівень життя кожному громадянину гарантований Конституцією України.

Соціальний захист є сьогодні основним завданням соціальної політики, яка ставить за мету забезпечення прав і гарантій людини стосовно рівня і якості життя. Об’єкти соціального захисту – це особа, сім’я, їхній добробут.

В основу реалізації Програми покладено принцип об’єднання зусиль і ресурсів міської влади для вирішення нагальних потреб жителів підвідомчої території, які гостро потребують соціального захисту.

 

3.Мета Програми

Вирішення  питання про надання за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади ритуальних послуг, у зв’язку з похованням самотніх, невідомих громадян та надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого.

 

  1. Шляхи і способи розв’язання проблеми

У ході виконання Програми передбачається:

надання допомоги на поховання особі, яка здійснила поховання, виконавчим комітетом Сарненської  міської ради, на підставі поданих документів. Допомога на поховання не виплачується в разі смерті особи, яка перебувала на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі), крім випадків, коли поховання здійснюється виконавцем  волевиявлення померлого або особою, яка зобов'язалася поховати померлого.

 

  1. Завдання Програми (Додаток 1)

Основним завданням Програми є:

  • надання ритуальних послуг, у зв’язку з похованням самотніх, невідомих громадян.
  • виплата допомоги виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого на поховання наступних категорій осіб:
  1. Аспіранта, докторанта, клінічного ординатора, студента вищого навчального закладу, що навчається за денною формою, учня професійно-технічного навчального закладу, якщо померлий не утримувався особою, застрахованою в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, особи, яка перебувала на утриманні зазначених осіб.

 

  1. Дитини, на яку один з батьків (опікун, піклувальник, усиновитель), що не застрахованої в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, отримував допомогу відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми».

 

  1. Особи, не застрахованої в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, яка отримувала на дитину допомогу відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» або Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

 

  1. Особи, яка не досягла пенсійного віку та на момент смерті не працювала, не перебувала на службі, не зареєстрована у центрі зайнятості, як безробітна.

 

  1. Особи, яка не має права на отримання пенсії або державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам».

 

  1. Особи, яка мала право на призначення пенсії або державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам», але за життя таким правом не скористалася.

 

  1. Очікувані результати, ефективність Програми

Результатом надання допомоги на поховання деяких категорій осіб в Сарненській міській територіальної громаді, виконавцю волевиявлення померлого, або особі, яка зобов’язалася поховати померлого є посилення адресної соціальної підтримки вразливих верств населення, часткове відшкодування витрат на поховання особам, які здійснили поховання.

 

 

 

 

  1. Фінансове забезпечення

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок коштів  бюджету Сарненської міської територіальної громади, інших джерел фінансування не заборонених чинним законодавством.

У 2025 – 2027 роках видатки на виконання Програми здійснюватимуться основними виконавцями в межах затверджених для них на відповідні роки асигнувань ( Додаток 2).

 

  1. Координація та контроль за ходом  виконання Програми

 

Координація за виконанням заходів  та завдань Програми покладається на відділ соціального захисту, відділ фінансово – господарського забезпечення Сарненської міської ради, КП «Екосервіс», контроль - на постійну комісію міської ради з питань бюджету, фінансів та соціальної політики. Завдання самоврядного контролю за реалізацією Програми є забезпечення  виконання заходів і завдань, досягнення передбачених цільових показників, забезпечення використання фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів за призначенням.

За результатами аналізу виконання програмних заходів з урахуванням загальної соціально-економічної ситуації в міській громаді та змін зовнішніх умов, що можуть мати місце в ході реалізації Програми, допускається коригування заходів, шляхом внесення змін до Програми.

Виконання Програми припиняється після закінчення встановленого строку, після чого відділ соціального захисту Сарненської міської ради, КП «Екосервіс» складають заключний звіт про результати її виконання та подає його на розгляд сесії міської ради разом із пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання Програми не пізніше ніж у двомісячний строк після закінчення встановленого строку її виконання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                                            Додаток 1

до Програми соціального      захисту населення

  на 2025 - 2027 роки

 

                              Завдання  Програми

 

№ н/п

 

Найменування завдання

Відповідальні за виконання

Обсяги фінансування з бюджету

міської територіальної громади

рік

тис.грн

1.

Виплата допомоги виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого.

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради

2025

 

2026

 

2027

240,0

 

288,0

 

336,0

 

 

2.

Надання за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади ритуальних послуг, у  зв’язку з похованням самотніх, невідомих громадян.

Комунальне підприємство Сарненської міської ради «Екосервіс».

 

2025

 

2026

 

2027

 

 

 

22,0

 

22,0

 

27,5

3.

Всього коштів місцевого бюджету

 

2025-2027

935,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                         Додаток  2

до Програми соціального  захисту населення

на 2025 - 2027 роки

 

 

Ресурсне забезпечення Програми соціального захисту

на 2025 - 2027 роки

 

 

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

Етапи  виконання  Програми (тис. грн)

Усього витрат на виконання                                               Програми (тис. грн)

І

ІІ

ІІІ

2025 рік

2026 рік

2027 рік

Обсяг ресурсів  усього, у тому числі:

262,0

310,0

363,5

935,5

Місцевий бюджет

262,0

310,0

363,5

935,5

 

 

 

 

Прикріплені файли
Про затвердження Програми соціального захисту населення на 2025 - 2027 роки.doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
20 травня 2024
№ від 20 травня 2024 року "Про надання дозволу на списання паливно-мастильних матеріалів"

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Травень
20 травня 2024
№ 96 від 17 травня 2024 року "Про графік стажування громадян з числа молоді в апараті Сарненської міської ради та її виконавчих органах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
20 травня 2024
№ від 20 травня 2024 року "Про тимчасове призупинення освітнього процесу закладів дошкільної освіти Сарненської міської ради у літній період 2024 року"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про затвердження акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про затвердження акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню"

Пошук документів