, Головний редактор

Як отримати кошти, які спрямовані державою на підтримку фермерів та сільгоспвиробників?

Урядом затверджено порядок використання коштів на підтримку аграріїв. Держава спрямувала 1,5 млрд грн на підтримку фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.
Постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року №918 затверджено "Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції".
Порядком визначено напрями та механізми державної підтримки фермерським господарства та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, а саме:
- бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності - у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;
- спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

Прем’єр-міністр України Денисом Шмигалем було зазначено, що у межах системної політики підтримки аграрного сектору було запущено онлайн-платформу для прямої взаємодії держави та агровиробників — Державний аграрний реєстр.

«Державний аграрний реєстр — це «Дія» для аграріїв. Платформа, де представлено прозорий та зрозумілий розподіл усіх видів підтримки для українських фермерів. Агровиробники, зареєстровані в реєстрі, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів. Тобто цифровізація знову стає синонімом ефективності та прозорості», — наголосив Денис Шмигаль.


Як отримати підтримку на розвиток аграрництва?


Жодних паперів та інстанцій! Система сама повідомить про нові програми та можливості. Будь-який агровиробник може зареєструватися та подати заявку на підтримку через власний електронний кабінет буквально у кілька кліків.
Мінагрополітики за підтримки Євросоюзу, запустило Державний аграрний реєстр або ДАР. Усі зареєстровані у ДАР користувачі зможуть в режимі реального часу відстежувати та подаватися на доступні для них програми підтримки — як від держави, так і за кошти міжнародних організацій.
Система вже відрита для реєстрації на dar.gov.ua.

Витративши лише кілька хвилин на реєстрацію в ДАР, аграрії зможуть у режимі реального часу отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявку на них онлайн з дому чи офісу. Під час реєстрації фізична особа або фермер зможе перевірити в особистому електронному кабінеті дані про свою діяльність, земельні ділянки, тварин тощо. Для реєстрації потрібен лише електронний цифровий підпис. Система створена за підтримки ЄС з урахування найкращих європейських практик.

Реєструйтеся на  www.dar.gov.ua  й відстежуйте інформацію про доступні програми підтримки у своєму електронному кабінеті

Детальніше тут.

 

Галарея до статті

Останні документи

Документи → Проєкти рішень ради
29 березня 2024
Про надання дозволу на розроблення детального плану території

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
28 березня 2024
№ від 28 березня 2024 року "Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації "

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Березень
28 березня 2024
№ 67 від 28 березня 2024 року "Про вивчення, оцінку та громадське обговорення пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації співробітництва територіальних громад у сфері надання соціально"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про погодження місця для надання послуг з прокату електросамокатів"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про встановлення режиму роботи салону краси  «BLOOM» по вул. Княгині Ольги, 23 у м. Сарни"

Пошук документів