, Головний редактор

№409 від 10 листопада 2022 року "Про затвердження подання до суду про призначення опікуна для недієздатної особи"

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

10 листопада 2022 року                                                                                                    № 409

 

 

Про затвердження подання до суду 

про призначення опікуна для

недієздатної особи

 

 

          Керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 56, 58, 60, 63 Цивільного кодексу України, статтею 300 Цивільного процесуального кодексу України, враховуючи протокол засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Сарненської міської ради від 09 листопада 2022 року № 12, виконавчий комітет міської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

 

  1. Затвердити подання органу опіки і піклування щодо призначення (особа), --- р.н., опікуном (піклувальником) над (особа), --- р.н., у випадку визнання її недієздатною (обмежено дієздатною), що додається.

 

  1. Направити подання до Сарненського районного суду Рівненської області по справі №572/2868/22 за заявою (особа) провизнання (особа) недієздатною, встановлення опіки.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Івана Назарця.

 

 

Міський голова                                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                              Рішення виконавчого комітету

                                                                               10 листопада 2022 № 409

 

 

ПОДАННЯ

( в порядку ст. 60 ЦК України)

 

          Громадянка (особа), --- року народження, є особою з інвалідністю з дитинства  ІІ групи, у відповідності до довідки до акту огляду МСЕК серії РВН № 0191919 від 20.02.2012, безстроково.

За станом здоров’я (особа) не може самостійно здійснювати свої права та виконувати свої обов’язки, потребує постійного стороннього догляду. Провівши обстеження умов проживання гр. (особа) було встановлено, що особа з інвалідністю проживає у будинку з сестрою та її чоловіком. Сестра (особа)  не може бути опікуном (піклувальником) (особа), у зв’язку з тим, що сама перебуває на «Д» обліку з діагнозом артеріальна гіпертензія, згідно довідки. Мати (особа) також по стану здоров’я не може виконувати обов’язки опікуна (піклувальника), згідно довідки сімейного лікаря від 04.11.2022. Проживають у квартирі, яка складається з двох житлових кімнат з комунальними зручностями, опалення газове. В наявності електропобутова техніка, речі щоденного вжитку, одяг та взуття згідно сезону та продукти харчування. Умови проживання задовільні. Протягом останнього періоду догляд та нагляд за (особа) здійснює чоловік її рідної сестри (особа), --- р.н.

 

          Керуючись ст. 63 ЦК України «Призначення опікуна або піклувальника» - опікуном або піклувальником може бути лише фізична особа з повною цивільною дієздатністю призначена лише за її письмовою заявою.

 

          Гр. (особа) звернувся до органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Сарненської міської ради щодо надання висновку про можливість виконання ним обов’язків опікуна (піклувальника) стосовно рідної сестри його дружини (особа), у зв’язку з тим, що в Сарненському районному суді Рівненської області розглядається справа про виконання ним обов’язків опікуна (піклувальника) (особа), --- р.н., для захисту та представлення її інтересів.

         Орган опіки та піклування при Сарненській міській раді розглянувши матеріали, з’ясувавши обставини встановив, що гр. (особа), військовослужбовець, до мобілізації здійснював догляд за сестрою дружини (особа), судимості не має, до кримінальної відповідальності не притягувався, може виконувати обов’язки опікуна (піклувальника) згідно з медичним висновком про стан здоров'я, стосовно особи з інвалідністю (особа), --- р.н..

Враховуючи те, що (особа) буде здійснювати догляд та нагляд за (особа), ---р.н., керуючись ст. 60 Цивільного кодексу України є необхідність встановлення опіки (піклування) над (особа) у разі визнання її недієздатною (обмежено дієздатною).

         

             На основі вищевикладеного, керуючись статтями 60, 63 Цивільного кодексу України,

 

ПРОШУ:

         

Призначити (особа), --- р.н., жителя міста Сарни, вулиця Грушевського, будинок ---, квартира ---, Рівненської області опікуном (піклувальником) над (особа), --- р.н., особи з інвалідністю з дитинства ІІ групи, жительки міста Сарни, вулиця Грушевського, будинок ---, квартира ---, Рівненської області, в разі визнання її недієздатною (обмежено дієздатною).

 

 

 

Міський голова                                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів