, Головний редактор

№1309 від 13 квітня 2023 року "Про затвердження змін до цільової Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2022 -2024 роки  "

 

                С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

                        Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

                                  (VІIІ  С К Л И К А Н Н Я)

                                    Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

13 квітня 2023 року                                                                                             № 1309

 

Про затвердження змін до цільової Програми

соціального захисту громадян «Турбота»

на 2022 -2024 роки

 

Керуючись Бюджетним кодексом України, законами України «Про соціальні послуги», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням із постійними комісіями міської ради, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

 

  1. Затвердити схвалені рішенням виконавчого комітету міської ради від 13 квітня 2023 року № 192 зміни до цільової Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Сарненської міської ради від 14.07.2021 № 335 (зі змінами), виклавши її в новій редакції (додається).
  2. Фінансовому управлінню Сарненської міської ради передбачати кошти на виконання заходів до Програми в межах реальних фінансових можливостей бюджету Сарненської міської територіальної громади на відповідні роки.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету, фінансів та соціальної політики (Максим ШАПІРКО), а організацію виконання - на першого заступника міського голови Івана НАЗАРЦЯ.

 

 

Міський голова                                                                      Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

СХВАЛЕНО                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету                                   Рішення міської ради

13.04.2023 № 192                                                                 13.04.2023 № 1309

        

                 

 

 

  ПРОГРАМА

соціального захисту громадян «Турбота» на 2022 -2024роки

 

 

  1. I. Обґрунтування необхідності прийняття Програми

Законодавчі підстави для виконання Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2022-2024 роки (далі – Програма): закони України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про соціальні послуги», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Бюджетний кодекс України».

Основним напрямком Програми є соціальний захист, матеріальна підтримка малозахищених верств населення громади, учасників бойових дій, військовослужбовців, сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та тих громадян, які потребують лікування онкологічних захворювань на 2022-2024 роки.

 

  1. II. Мета та основні завдання Програми

 

Матеріальна підтримка військовослужбовців, які зазнали поранень, травм, каліцтва внаслідок військової агресії російської федерації проти України, матеріальна підтримка сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Надання грошової допомоги мешканцям громади, які потрапили у матеріальну скруту внаслідок хвороби, стихійного лиха, нещасних випадків, пожежі, руйнувань та пошкоджень майна внаслідок воєнних дій.

Надання грошової допомоги мешканцям Сарненської міської територіальної громади на лікування, а саме дітям, які мають істотні вади зі здоров’ям, тяжко хворим громадянам, що потребують екстреної медичної допомоги, тривалого лікування, оперативного втручання тощо.

Надання одноразової грошової допомоги мешканцям громади, які потребують лікування онкологічних захворювань.

Надання щомісячної грошової допомоги громадянам, які потребують проведення імуносупресивної терапії згідно з додатком 2 даної Програми.

 

III. Очікувані результати виконання Програми

 

Підвищення рівня матеріального забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями, людей похилого віку, ветеранів війни, одиноких непрацездатних громадян, військовослужбовців, які зазнали поранень, травм, каліцтва внаслідок військової агресії російської федерації проти України і сімей загиблих(померлих) Захисників і Захисниць України.

 

  1. IV. Заходи по виконанню Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2022-2024 роки

                          

  1. Надавати малозахищеним громадянам похилого віку, особам з інвалідністю натуральну допомогу (гаряче харчування, продуктові пакети, одяг), здійснювати заходи щодо забезпечення паливом, розширювати персональне шефство над малозабезпеченими громадянами.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради

                                                       Постійно

 

  1. Налагодити співпрацю з усіма громадськими і благодійними організаціями, що працюють у сфері соціального захисту населення для спільної організації забезпечення малозахищених верств населення одягом та продуктами харчування.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради

                                                       Постійно

 

  1. Забезпечити проведення Всеукраїнської благодійної акції "Милосердя" з метою надання конкретної матеріальної допомоги одиноким громадянам похилого віку, особам з інвалідністю.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради                                           Щорічно серпень-листопад місяці

 

  1. Надавати допомогу одиноким ветеранам в обробітку присадибних ділянок, ремонті житла, забезпеченні твердим паливом.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради.

                                                       Постійно

 

 

  1. Забезпечити проведення ефективної роз’яснювальної роботи серед населення щодо змін або нововведень у законодавстві з питань соціального захисту у засобах масової інформації.

                                                                    КЗ «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради, комунальне підприємство телерадіокомпанія «Полісся» Сарненської міської ради.

Постійно

 

  1. V. Процедура призначення матеріальної грошової допомоги

 

Порядок та умови надання одноразової матеріальної грошової допомоги (далі – матеріальна допомога), як однієї з форм надання соціальних послуг мешканцям громади, які перебувають у складних життєвих обставинах, відповідно до статей 27, 28 Закону України «Про соціальні послуги».

Матеріальна допомога є безповоротною допомогою, яка надається мешканцям громади у безготівковій формі за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади, передбачених на виконання Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2022-2024роки.

Матеріальна допомога надається заявнику, як правило, один раз протягом календарного року. Як виняток, матеріальна допомога може бути надана більше одного разу протягом календарного року заявнику, який постраждав внаслідок стихійного лиха, нещасних випадків, пожежі, руйнувань та пошкоджень майна внаслідок воєнних дій. 

Матеріальна допомога може надаватись таким категоріям громадян:

-  дітям, які мають істотні вади зі здоров’ям;

- тяжкохворим громадянам, що потребують екстреної медичної допомоги, тривалого лікування, оперативного втручання, реабілітації тощо;

- громадянам, які потребують лікування у зв’язку з онкологічним захворюваннями;

- військовослужбовцям, які зазнали поранень, травм, каліцтва внаслідок військової агресії російської федерації проти України або члену його сім’ї чи особі, яка перебуває в родинних стосунках, для його лікування;

- сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, операції об’єднаних сил у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України на виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника в розмірі 40 (сорок) тисяч гривень;

- іншим категоріям осіб, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують матеріальної допомоги внаслідок хвороби, стихійного лиха, нещасних випадків та інших екстремальних ситуацій техногенного характеру (пожежа, катастрофа, дорожньо-транспортна пригода та інше).

Матеріальна допомога громадянам, які потребують проведення імуносупресивної терапії, виплачується КЗ «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради щомісячно в сумі 14 000 грн. без прийняття рішення комісією для надання матеріальної грошової допомоги.

Першочергово матеріальна допомога надається дітям, які мають істотні вади із здоров’ям  та тяжко хворим особам, що потребують екстреної медичної допомоги.

Іншим категоріям громадян матеріальна допомога надається на загальних засадах.

Рішення про надання матеріальної допомоги приймається з урахуванням матеріально-побутових умов проживання та рівня забезпечення сім’ї.

Матеріальна допомога надається соціально незахищеним верствам населення за принципами черговості, соціальної справедливості та в межах коштів, що визначені бюджетом Програми, а також лише у випадках, коли всі інші можливості людини та системи державного соціального захисту вже вичерпані.

 

Матеріальна допомога надається на підставі письмової заяви громадянина про надання матеріальної допомоги. У заяві вказується прізвище, ім’я, по батькові заявника, місце проживання, телефон, обов’язково повідомляє про свою згоду на збір та обробку своїх персональних даних, пов’язаних з наданням йому матеріальної допомоги, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

До заяви додаються:

         - довідка з місця проживання;

- акт обстеження матеріально-побутових умов заявника, в якому вказується його матеріальний стан та необхідність допомоги. Акт має бути складений старостою та діловодом в сільській місцевості та працівниками КЗ «Центр надання соціальних послуг» у місті, підписаний членами комісії, які провели перевірку, і завірений печаткою (оригінал). Форма акта затверджується КЗ «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради;

- копія облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

- паспорт (його копія);

- довідка з медичного закладу про необхідність лікування в поточному році (в разі потреби);

- довідка відповідних органів про те, що громадяни потерпіли від стихійного лиха, нещасних випадків, пожежі, дорожньо-транспортної пригоди в поточному році тощо;

- банківські реквізити для зарахування допомоги;

- інші підтверджуючі матеріали державних установ, Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, військових частин тощо.

Одноразова матеріальна допомога на виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника надається члену сім’ї (в разі його відсутності – члену родини) загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на підставі письмової заяви.

До заяви додаються:

- паспорт (його копія) громадянина України;

- копія облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

- копія свідоцтва про смерть Захисника і Захисниці України;

- копія сповіщення про загибель або інших документів, що підтверджують загибель/смерть Захисника і Захисниці України;

- документ, що підтверджує зареєстроване місце проживання у Сарненській міській територіальній громаді загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України до дня загибелі (смерті);

- копії документів, що підтверджують родинні зв’язки членів сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України;

 - реквізити рахунку (IBAN), на який має бути перерахована матеріальна допомога;

- письмова згода інших членів сім’ї на перерахування матеріальної допомоги уповноваженому члену родини.

Підставою для призначення одноразової грошової допомоги для громадян на лікування онкологічного захворювання є надання таких документів:

1) заява, з якою громадянин письмово звертається до міського голови  із зазначенням згоди на обробку персональних даних;

2) копія паспорта заявника (обов’язково звірена з оригіналом);

3) копія облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

4) банківські реквізити для зарахування допомоги;

5) медична довідка, яка підтверджує захворювання та перебування на обліку у лікаря-онколога (станом на дату подання).

Усі заяви громадян щодо надання допомоги з відповідними документами за резолюцією міського голови направляються на розгляд комісії.

Комісія утворюється розпорядженням Сарненського міського голови із числа представників виконавчого апарату та КЗ «Центр надання соціальних послуг».

Секретар комісії здійснює перевірку та комплектацію необхідних документів поданих для отримання громадянами матеріальної допомоги.

Якщо звернення громадянина про надання матеріальної допомоги не відповідає вимогам статті 24 Закону України «Про соціальні послуги» та даної Процедури (наприклад: не додані визначені документи), громадянин повідомляється листом про відмову у допомозі.

У протоколі засідань комісії для розгляду заяв громадян обов’язково вказується прізвище, ім’я, по батькові заявника, адреса та розмір надання матеріальної допомоги.

Для обліку наданої матеріальної допомоги секретар веде реєстр одержувачів матеріальної допомоги, де обов’язково вказується прізвище, ім’я, по батькові одержувача, розмір наданої матеріальної допомоги, номер і дата протоколу засідання, згідно якого надано матеріальну допомогу заявнику.

Виплата матеріальної допомоги для мешканців громади здійснюється за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади через бухгалтерію КЗ «Центру надання соціальних послуг» Сарненської міської ради.

Кошти, передбачені для надання матеріальної допомоги населенню громади, не можуть використовуватися для іншої мети.

Фінансове забезпечення заходів Програми здійснюється згідно з додатками 1, 2 до Програми «Фінансове забезпечення виконання Програми».

 

 

 

Міський голова                                                                      Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

                                                                            Додаток 1                                                                        

                                                                            до Програми соціального

                                                                            захисту громадян «Турбота»

                                                                            на 2022-2024 роки

 

                  Фінансове забезпечення виконання Програми

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади через бухгалтерію КЗ «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради.

п/п

 

Зміст заходу

 

Обсяги фінансування (тис.грн.)

2022 рік

2023 рік

2024 рік

 

1.

Надання грошової допомоги військовослужбовцям, які зазнали поранень, травм, каліцтва внаслідок військової агресії російської федерації проти України, або члену його сім’ї чи особі, яка перебуває в родинних стосунках, для його лікування

810,0

3000,0

70,0

2.

Надання грошової допомоги на виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника загиблим (померлим) Захисникам і Захисницям України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України 

 

2000,0

 

3.

Надання грошової допомоги мешканцям громади, які потрапили у матеріальну скруту внаслідок стихійного лиха, нещасних випадків, пожежі, руйнувань та пошкоджень майна внаслідок воєнних дій

700,0

710,0

710,0

4.

Надання грошової допомоги мешканцям громади на лікування, а саме дітям, які мають істотні вади зі здоров’ям, тяжко хворим громадянам, що потребують екстреної медичної допомоги, тривалого лікування, оперативного втручання тощо

630,0

710,0

730,0

5.

Надання грошової допомоги мешканцям громади, які потребують лікування онкологічних захворювань

680,0

730,0

780,0

6.

Надання грошової допомоги громадянам, які потребують проведення імуносупресивної терапії згідно з додатком 2  Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2022-2024 роки

168,0

168,0

168,0

 

Разом:

2988,0

7318,0

2458,0

 

 

Міський голова                                                                      Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

                                                                            Додаток 2                                                                        

                                                                            до Програми соціального

                                                                            захисту громадян «Турбота»

                                                                            на 2022-2024 роки

 

 

Реєстр громадян, які потребують допомоги на проведення імуносупресивної терапії

 

№п/п

ПІБ

Дата народження

Місце проживання

Сума, грн

2022 рік

2023 рік

2024 рік

1.

Кушнір Сергій Миколайович

07.05.1974

м. Сарни,             вул. Польська, 2/2

168000,0

168000,0

168000,0

Всього

168000,0

168000,0

168000,0

Всього на 2022, 2023, 2024 рр.

504 000,0

 

Розрахунок допомоги на проведення імуносупресивної терапії (згідно з листом комунального некомерційного підприємства «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської міської ради від 26.01.2021 № 98):

 

14000,00(лікування на місяць, щоб уникнути відторгнення органу (пересадка серця) х 12 місяців 2022 року = 168 000,00 грн.

14000,00(лікування на місяць, щоб уникнути відторгнення органу (пересадка серця) х 12 місяців 2023 року = 168 000,00 грн.

14000,00(лікування на місяць, щоб уникнути відторгнення органу (пересадка серця) х 12 місяців 2024 року = 168 000,00 грн.

 

 

 

Міський голова                                                                      Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

Прикріплені файли
№1309 від 13 квітня 2023 року "Про затвердження змін до цільової Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2022 -2024 роки  ".docx

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про зняття із квартирного обліку та виключення із списків громадян, які користуються правом отримання житла у виконавчому комітеті Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про схвалення змін до Програми  підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2022-2024 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про розгляд заяви Переходько Валентини Степанівни про постановку на квартирну чергу у виконавчому комітеті Сарненської міської ради дитини-сироти Диптана Дмитра Сергійовича"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про розгляд заяви Мороза Володимира Гавриловича про переведення його сина Мороза Юрія Володимировича з загальної черги квартирного обліку у позачергову"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про розгляд заяви Слободянюк Оксани Григорівни про постановку на квартирну чергу у виконавчому комітеті Сарненської міської ради її сина Слободянюка Дмитрія Сергійовича"

Пошук документів