, Головний редактор

№589 від 30 листопада 2021 року "Про змінувидів економічної діяльності КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ» САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИта затвердження статуту в новій редакції (Код ЄДРПОУ 39812793)"

Р І Ш Е Н Н Я

 

30 листопада 2021 року

                                     № 589

 

Про змінувидів економічної діяльності КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ» САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИта затвердження статуту в новій редакції (Код ЄДРПОУ 39812793)


      Керуючись Цивільним кодексом України, Господарськимкодексом України,абзацом 1 пункту 30 частини 1 статті 26, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 15, 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», враховуючи лист директора Комунальногопідприємства «Сільськогосподарське підприємство «Зеленийкрай» Сарненськоїміської ради,за погодженням із постійними комісіями міської ради,міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Змінити види економічної діяльностіКОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ» САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ(Код ЄДРПОУ 39812793),включивши до переліку наступні:

01.11 – вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур (основний);

01.13 – вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів;

01.19 – вирощування інших однорічних та дворічних культур;

01.25 – вирощування ягід, горіхів та інших фруктів;

01.63 – післяурожайна діяльність;

46.11 – діяльність посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами;

46.21 – оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин;

та виключивши з переліку:

08.12 – добування піску, гравію, глин і каоліну;

08.91 – добування мінеральної сировини для хімічної промисловості та виробництва мінеральних добрив;

08.92 – добування торфу;

09.90 – надання допоміжних послуг у сфері добування інших корисних копалин та розроблення кар’єрів;

43.12 – підготовчі роботи на будівельному майданчику;

43.13 – розвідувальне буріння;

71.12 – діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах.

  1. Затвердити Статут КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ» САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ 39812793) в новій редакції (додається).
  2. КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ» САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (Код ЄДРПОУ 39812793) подати зміни до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, для чого уповноважити директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ» САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (Код ЄДРПОУ 39812793) Сисун Віталія Віталійовича провести відповідні заходи щодо державної реєстрації змін до відомостей про види економічної діяльності юридичної особита Статуту у новій редакції у порядку, визначеному чинним законодавством України.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської радиз економічних питань, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства та інвестиційного розвитку (М’якішев І. Ф.).

 

Міський голова                                                                  Руслан СЕРПЕНІНОВ


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Сарненської міської ради

30 листопада 2021  № 589

 

 

 

 

 

 

СТАТУТ

КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

«СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО

«ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ»

САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

(НОВА РЕДАКЦІЯ)

(код ЄДРПОУ 39812793)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


м.Сарни

2021 рік

 

 

 

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. Цей Статут визначає правові й економічні основи організації та діяльності комунального підприємства «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ» САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (надалі – Підприємство).

 

1.2. Підприємство засноване на комунальній власності Сарненської міської територіальної громади.

 

1.3. Засновником, власником та органом управління Підприємства є Сарненська міська рада – код ЄДРПОУ 04057770  (надалі – Власник).

 

1.4. Підприємство керується у своїй діяльності Цивільним і Господарським кодексами України, іншими нормативними актами, рішеннями Власника, розпорядженнями уповноваженого Власником органу управління, цим Статутом.

1.5. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах казначейства та банках, печатку зі своєю назвою, а також бланки організаційно-розпорядної документації і штампи, необхідні для організації своєї роботи, кутовий штамп, інші необхідні реквізити Підприємство набуває права юридичної особи з моменту її державної реєстрації в установленому законом порядку.

1.6. За своїм правовим статусом Підприємство є комунальним комерційним і діє на принципах повного господарського розрахунку та самофінансування в поєднанні з бюджетним фінансуванням у порядку, визначеному чинним законодавством України.

1.7. Підприємство самостійно відповідає за своїми зобов’язаннями відповідно до чинного законодавства України.

1.8. Підприємство не відповідає за зобов’язаннями Власника, а Власник не відповідає за зобов’язаннями підприємства.

1.9. Держава, її органи не несуть відповідальності за зобов’язаннями Підприємства. Підприємство не відповідає за зобов’язаннями держави, її органів, а також інших підприємств, установ, організацій.

1.10. У межах своєї Статутної діяльності та положень цього Статуту Підприємство має право укладати від свого імені угоди, контракти з юридичними та фізичними особами як в Україні, так і за її межами у встановленому законом порядку, виступати позивачем і відповідачем у судах, господарських, адміністративних і третейських судах.

 

1.11. Найменування Підприємства:

 

  • повна назва українською мовою: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ» САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

 

  • скорочена назва українською мовою: КП «СП«ЗЕЛЕНИЙ КРАЙ»;

 

1.12. Юридична адреса Підприємства:34500, вул. Суворова, 8, м.Сарни,Сарненський район, Рівненська область.

 

2.МЕТА І ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

2.1. Мета створення Підприємства:

Метою створення підприємства є ведення господарської діяльності та одержання відповідного прибутку; задоволення економічних, соціальних інтересів територіальної громади, сприяння розвитку територій Сарненської міської ради, доступності послуг, що надаються органами місцевого самоврядування та комунальними підприємствами, установами, закладами та працівників Підприємства шляхом здійснення товарного сільськогосподарського виробництва, торговельної та посередницької діяльності, виконання робіт та надання послуг, здійснення зовнішньоекономічної діяльності, а також розвитку торгово-економічного співробітництва з юридичними та фізичними особами з використанням прогресивного обладнання та найкращого досвіду управління, залучення додаткових матеріальних та фінансових ресурсів, сприяння прискоренню науково-технічного прогресу, розвитку в країні ринкових відносин, формування ринку товарів, послуг і насичення його за рахунок розвитку сфери виробництва, товарообміну, впровадження науково-технічних розробок і технологій, розвитку зовнішньоекономічних зв'язківз метою розв'язання економічних і соціальних проблем.

2.2. Предметом діяльності Підприємства є:

  • 11 – вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур (основний);
  • 13–вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів;
  • 19 – вирощування інших однорічних та дворічних культур;
  • 25 – вирощування ягід, горіхів та інших фруктів;
  • 30 – відтвореннярослин;
  • 61 – допоміжна діяльність у рослинництві;
  • 63 – післяурожайна діяльність;
  • 00 – забір, очищення та постачання води;
  • 00– інша діяльність щодо поводження з відходами;
  • 11–діяльність посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами;
  • 21 – оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин;
  • 10 – купівля та продаж власного нерухомого майна;
  • 20 –надання в оренду та експлуатацію власного та орендованого нерухомого майна;
  • 90 – неспеціалізована оптова торгівля ;
  • 30 – надання ландшафтних послуг.

2.3. Підприємство має право здійснювати будь-які інші види діяльності, не заборонені діючим законодавством України.

2.4. На здійснення видів діяльності, які підлягають ліцензуванню, Підприємство набуває право після отримання відповідних ліцензій у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

 

3.СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ ПІДПРИЄМСТВА

3.1. Для забезпечення діяльності Підприємства створюється статутний капітал, який формується з активів підприємства і становить 1 (одну) гривню 00 копійок.

3.2. Внеском до статутного (складеного) капіталу Підприємства можуть бути гроші, цінні папери, інші речі або майнові чи інші відчужувані права, що мають грошову оцінку, якщо інше не встановлено законом.

3.3. Розмір статутного капіталу Підприємства може бути змінено за рішенням Власника.

 

4.МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА

4.1. Майно Підприємства становлять основні фонди й обігові кошти, а також інші матеріальні та фінансові ресурси, вартість яких відображається на самостійному балансі Підприємства.

4.2. Майно Підприємства є комунальною власністю Сарненської міської територіальної громади  і  закріплюється за Підприємством на праві господарського відання. Підприємство володіє, користується і розпоряджається зазначеним майном, вчиняє інші дії відповідно до порядку, що встановлений Власником. Перелік майна, що закріплюється за підприємством на праві господарського відання, визначається виключно Власником і може ним змінюватися.

4.3. Джерелами формування майна Підприємства є:

- грошові й матеріальні внески Власника;

- капітальні вкладення й дотації з державного та місцевого бюджету;

- прибуток, одержаний від реалізації продукції (послуг), а також від інших видів господарської діяльності;

- доходи від цінних паперів;

- кредити банків та інших кредиторів;

- безоплатні або благодійні внески, пожертвування організацій і громадян;

- надходження від здачі в оренду майна;

- майно, придбане в інших суб’єктів господарювання, організацій і громадян у встановленому законодавством порядку;

- інші джерела, не заборонені чинним законодавством України.

4.4.Фінансові поворотні допомоги, які можуть надходити на рахунки Підприємства або через касу Підприємства, носять тимчасовий характер, а їх отримання чи повернення у встановлені терміни не потребує будь-якого погодження з Власником.

4.5. Вилучення державою у Підприємства майна, що закріплене за ним на праві господарського відання, здійснюється лише у випадках та в порядку, встановленому законодавством.

4.6. Збитки, заподіяні Підприємству внаслідок порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються Підприємству на підставі рішень суду. Збитки, завдані Підприємству внаслідок виконання рішень органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, підлягають відшкодуванню зазначеними органами добровільно або за рішенням суду.

4.7. Основні фонди Підприємства не можуть бути предметом безкоштовного використання, застави, внеском до статутного фонду інших юридичних осіб, не можуть бути продані, передані або відчужені у будь-який спосіб без згоди Власника.

Надання в оренду, концесію та списання майна Підприємства здійснюється відповідно до чинного законодавства.

4.8. Підприємство здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства. Вирішення питання щодо оформлення земельних правовідносин, в тому числі вилучення або відмови від земель, наданих в постійне користування або закріплених за Підприємством, здійснюється за погодженням з Власником.

 

  1. ОСОБЛИВОСТІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТА ЙОГО ЗВІТНІСТЬ

5.1. Підприємство самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію та основні напрями свого розвитку відповідно до галузевих науково-технічних прогнозів, кон’юнктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації.

5.2. Підприємство реалізовує свої товари, надає послуги, виконує роботи за цінами, що формуються відповідно до умов економічної діяльності, а у випадках, передбачених чинним законодавством України, за фіксованими державними цінами.

5.3. Підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно іншим юридичним чи фізичним особам. Відчужувати, віддавати в заставу, позичку, найм майнові об'єкти, що належать до основних фондів, здавати в оренду цілісні майнові комплекси структурних одиниць і підрозділів, передавати з балансу на баланс, списувати Підприємство має право лише за згодою Власника.

5.4. Підприємство зобов’язане виконувати завдання Власника і уповноваженого ним органу управління, а також враховувати їх при формуванні виробничої програми, визначенні перспектив свого економічного й соціального розвитку.

5.5. Підприємство утворює за рахунок прибутку (доходу) спеціальні (цільові) фонди, призначені для покриття витрат, пов’язаних з їх діяльністю.

5.6. У разі зміни директора Підприємства, за рішенням Власника або уповноваженого ним органу або в інших передбачених законодавством випадках, може бути проведена ревізія фінансово-господарської діяльності Підприємства.

5.7. Інші особливості господарської та соціальної діяльності Підприємства визначаються законом.

5.8. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.

5.8.1. Частка чистого прибутку Підприємства за рішенням Власника може вилучатись до бюджету Сарненської міської територіальної громади.

5.9. Підприємство має право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до предмета своєї діяльності та чинного законодавства України, що регулює цю діяльність.

5.10. При здійсненні зовнішньоекономічної діяльності Підприємство користується повним обсягом прав суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності й несе відповідальність за порушення чинного законодавства України, укладених контрактів, заподіяння шкоди.

5.11. Підприємство веде первинний бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складає статистичну інформацію, надає відповідно до вимог закону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності. Встановлення цін і тарифів на виконані роботи, виготовлену продукцію й надані послуги здійснюється Підприємством відповідно до вимог чинного законодавства України.

5.12. За погодженням із Власником, Підприємство може входити до складу асоціацій, спілок, холдингів, інших господарських об’єднань і створювати спільні підприємства, філії, підрозділи, має право самостійно вести зовнішньоекономічну діяльність, відкривати на території України представництва й виробничі підрозділи, валютні рахунки в порядку, встановленому законодавством.

 

  1. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ

ПІДПРИЄМСТВОМ ТА ЇХ КОМПЕТЕНЦІЯ

6.1. Органом управління Підприємством є Власник.

6.2. До компетенції Власника належить:

6.2.1. визначення основних напрямків діяльності Підприємства;

6.2.2. затвердження й внесення змін до Статуту Підприємства;

6.2.3. розпорядження основними засобами Підприємства;

6.2.4. погодження створення відокремлених структурних підрозділів (філій) Підприємства та спільних установ;

6.2.5. списання, передача з балансу на баланс, відчуження, надання в позичку, заставу, оренду майна яке є власністю територіальної громади, яке закріплене за Підприємством на праві господарського відання;

6.2.6. прийняття рішень про зміну розміру статутного капіталу Підприємства;

6.2.7. узгодження питань отримання Підприємством кредитів, позик тощо;

6.2.8. реорганізація, припинення діяльності Підприємства, його ліквідація, затвердження ліквідаційного балансу.

6.3. Власник у межах чинного законодавства України має право приймати рішення з будь-яких питань діяльності Підприємства.

6.4. До компетенції уповноваженого органу управління належить:

6.4.1. розроблення Статуту Підприємства й змін до нього;

6.4.2. управління діяльністю Підприємства;

6.4.3. забезпечення контролю за виконанням актів законодавства України щодо діяльності Підприємства;

6.4.4. контроль за організацією первинного обліку Підприємства, утримання в установленому порядку статистичної та бухгалтерської звітності;

6.4.5. сприяння розвитку міжнародного співробітництва Підприємства відповідно до чинного законодавства і рішень Власника;

6.4.6. здійснення інших повноважень щодо управління роботою Підприємства згідно з чинним законодавством України і відповідно до рішень Власника;

6.4.7. проведення моніторингу фінансової діяльності Підприємства;

6.5. Керівництво поточною діяльністю Підприємства здійснює Директор, який призначається Сарненським міським головою та здійснює функції управління на умовах найму і на підставі контракту, укладеного в установленому порядку.

6.6. У Контракті визначається строк найму, права, обов'язки й відповідальність Директора, умови його матеріального забезпечення, умови звільнення його з посади, інші умови найму.

6.7. Директор може бути звільнений з посади раніше закінчення терміну дії Контракту з підстав і в порядку, визначеному Контрактом, рішеннями Власника та чинним законодавством України.

6.8. Директор підзвітний Власнику з усіх питань Статутної, фінансової, соціально-побутової, організаційно-господарської діяльності Підприємства, несе перед ними відповідальність за забезпечення діяльності Підприємства відповідно до покладених на нього завдань і функцій згідно з чинним законодавством України.

6.9. Директор вирішує всі питання діяльності Підприємства, з урахуванням обмежень, передбачених цим Статутом.

6.10. До компетенції Директора відноситься:

6.10.1. забезпечення статутної діяльності Підприємства;

6.10.2. вирішення поточних питань роботи Підприємства;

6.10.3. вирішення кадрових питань, затвердження штатного розпису;

6.10.4. вирішення питань матеріально-технічного забезпечення;

6.10.5. організація ведення обліку, звітності, внутрішнього контролю;

6.10.6. визначення умов оплати праці працівників Підприємства;

6.10.7. встановлення працівникам конкретних розмірів тарифних ставок, посадових окладів;

6.10.8. встановлення розмірів премій, винагород, персональних надбавок доплат на умовах, передбачених колективним договором за погодженням з уповноваженим Власником органом управління;

6.10.9. створення належних умов працівникам для високопродуктивної праці, додержання законодавства про працю, правил і норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

6.10.10. забезпечення виконання Підприємством норм і вимог щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання й відтворення природних ресурсів, а також забезпечення екологічної безпеки.

6.11. Директор Підприємства:

6.11.1. укладає договори та угоди, які пов’язані з діяльністю Підприємства;

6.11.2. видає довіреності на представництво й захист інтересів у суді та інші довіреності, які необхідні для забезпечення діяльності Підприємства;

6.11.3. відкриває в установах банків, органах державної казначейської служби рахунки, які необхідні для забезпечення діяльності Підприємства;

6.11.4. має право першого підпису на фінансових документах;

6.11.5. розпоряджається коштами й майном Підприємства відповідно до чинного законодавства України, Статуту та рішень Власника;

6.11.6. розробляє структуру управління та штатний розпис Підприємства й подає їх на погодження Сарненському міському голові;

6.11.7. приймає на роботу й звільняє з роботи працівників Підприємства згідно з чинним законодавством України;

6.11.8. призначає своїх заступників і розподіляє обов'язки між ними;

6.11.9. веде переговори щодо укладення колективного договору, укладає колективний договір, звітує й несе відповідальність за його виконання;

6.11.10. накладає дисциплінарні стягнення на працівників Підприємства;

6.11.11. зобов’язаний організувати проведення попередніх і періодичних медичних оглядів працівників Підприємства згідно з вимогами Кодексу законів про працю України;

6.11.12. несе персональну відповідальність за збереження, відчуження, використання, списання майна й втрати в будь-якій формі, майна Підприємства;

6.11.13. несе персональну відповідальність за будь-які порушення, вчинені при зміні балансової вартості майна Підприємства;

6.11.14. несе персональну відповідальність за достовірність та обґрунтованість планування й виконання показників плану фінансово-господарської діяльності Підприємства;

6.11.15. забезпечує належний рівень побутових умов для перебування на Підприємстві;

6.11.16. на вимогу Власника Підприємства у встановлений ними термін надає інформацію стосовно будь-яких напрямків своєї діяльності;

6.11.17. розробляє план фінансово-господарської діяльності підприємства, звіт про його виконання,за формою, встановленою Власником, і подає їх на затвердження Власнику.

6.11.18. забезпечує організацію бухгалтерського обліку й контроль за фінансовою звітністю Підприємства;

6.11.19. забезпечує прибуткову діяльність Підприємства;

6.11.20. вчиняє інші дії в порядку й межах, встановлених законодавством України;

6.12. У межах своєї компетенції Директор видає накази обов’язкові для виконання всіма працівниками Підприємства та здійснює контроль за їх виконанням.

6.13. Директор має право без довіреності виконувати дії від імені Підприємства в межах чинного законодавства України.

6.14. У разі відсутності Директора його обов'язки виконує інший відповідний працівник підприємства згідно із розподілом функціональних обов'язків.

6.15. Директор і головний бухгалтер Підприємства несуть відповідальність перед Власником та уповноваженим ним органом управління, перед іншими органами за достовірність і своєчасність подання фінансової, статистичної та іншої звітності.

6.16. Підприємство самостійно затверджує ціни та тарифи на послуги, що ним надаються, або роботи, що ним виконуються, у випадках, встановлених чинним законодавством;

6.17. Контроль за фінансово-господарською діяльністю Підприємства здійснює уповноважений Власником орган управління.

 

  1. ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ І ЙОГО ПОВНОВАЖЕННЯ

7.1. Працівники Підприємства мають право брати участь в управлінні Підприємством через загальні збори (конференції), ради трудових колективів, професійні спілки, які діють у трудовому колективі, інші органи, уповноважені трудовим колективом на представництво, вносити пропозиції щодо поліпшення роботи Підприємства, а також з питань соціально-культурного й побутового обслуговування.

7.2. Представники первинної профспілкової організації, а в разі їх відсутності – вільно обрані працівниками представники, представляють інтереси працівників в органах управління Підприємства відповідно до законодавства.

7.3. Підприємство зобов'язане створювати умови, які б забезпечували участь працівників у його управлінні.

7.4. Трудовий колектив Підприємства складається з усіх громадян, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди) або інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Закладом.

7.5. До складу органів, через які трудовий колектив реалізує своє право на участь в управлінні Підприємством, не може обиратися Директор Підприємства. Повноваження цих органів визначаються законодавством.

7.6. Виробничі, трудові та соціальні відносини трудового колективу з адміністрацією Підприємства регулюються колективним договором.

7.7. Право укладання колективного договору від імені Власника надається Директору Підприємства.

7.8. Сторони колективного договору звітують на загальних зборах колективу не менш ніж один раз на рік.

7.9. Питання щодо поліпшення умов праці, життя й здоров'я працівників Підприємства, а також інші питання соціального розвитку вирішуються трудовим колективом відповідно до законодавства, цього Статуту й колективного договору.

7.10.Джерелом коштів на оплату праці працівників Підприємства є доходи Підприємства.

7.11. Форми й системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження й розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством.

7.12. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижчою від встановленого законодавством мінімального розміру заробітної плати.

7.13. Умови оплати праці й матеріального забезпечення Директора Підприємства визначаються контрактом.

7.14. Оплата праці працівників Підприємства здійснюється в першочерговому порядку. Усі інші платежі здійснюються Підприємством після виконання зобов'язань щодо оплати праці.

7.15. Працівники Підприємства здійснюють свою діяльність відповідно до Статуту, колективного договору й посадових інструкцій згідно з законодавством.

 

 

 

  1. КОНТРОЛЬ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА.

 

8.1. Контроль за окремими сторонами діяльності Підприємства здійснюють державні органи, на які, відповідно до чинного законодавства України, покладено контроль за сплатою податків та інших обов'язкових платежів, здійснення нагляду за безпекою виробництва та праці, протипожежною та екологічною безпекою, інші органи відповідно до законодавства України.

8.2. Власний контроль за діяльністю Підприємства здійснює Власник та уповноважений ним орган управління.

8.3. Відносини Підприємства з органами державної влади й місцевого самоврядування регулюються відповідно до цього Статуту, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших нормативно-правових актів України, які визначають компетенцію цих органів.

8.4. На вимогу Власника й уповноваженого ним органу управління, Підприємство зобов'язане проводити незалежну аудиторську перевірку фінансової звітності й бухгалтерського обліку.

 

  1. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

 

9.1. Діяльність Підприємства припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам-правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення, виділ) або ліквідації.

9.2. Злиття, приєднання, поділ, перетворення та виділ здійснюються за рішенням Власника, або у випадках, передбачених законом, за рішенням суду або відповідних органів державної влади.

9.3. Власник або суд призначають комісію з припинення діяльності Підприємства (ліквідаційну комісію, ліквідатора тощо) та встановлюють порядок і строки проведення ліквідації, а також строк для пред'явлення вимог кредиторами, що не може бути меншим, ніж два місяці з дня публікації рішення про ліквідацію.

9.4. Виконання функцій комісії з припинення діяльності Підприємства може бути покладено на уповноважений Власником орган управління.

9.5. З моменту призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження з управління Підприємством. Ліквідаційна комісія забезпечує виконання вимог, покладених на неї чинним законодавством.

9.6. Працівникам Підприємства, які звільняються у зв'язку з його реорганізацією чи ліквідацією, гарантується дотримання їх прав та інтересів відповідно до законодавства про працю.

9.7. У разі злиття Підприємства з іншою юридичною особою, усі майнові, права й обов'язки кожного з них переходять до юридичної особи, що утворена внаслідок злиття.

9.8. У разі приєднання Підприємства до іншої юридичної особи, до останньої переходять усі її майнові права й обов'язки, а в разі приєднання одного або кількох юридичних осіб до Підприємства - до неї (нього) переходять усі майнові права й обов'язки приєднаних юридичних осіб.

9.9. У разі поділу Підприємства, усі її (його) майнові права й обов'язки переходять за розподільним актом (балансом) у відповідних частках до кожної з нових юридичних осіб.

9.10. У разі виділення однієї або кількох нових юридичних осіб, до кожної з них переходять за розподільним актом (балансом) у відповідних частках майнові права й обов'язки Підприємства.

9.11. У разі перетворення Підприємства в іншу юридичну особу, усі його майнові права й обов'язки переходять до новоутвореної юридичної особи.

9.13. Підприємство може бути ліквідоване:

- за рішенням Власника;

- за рішенням суду про визнання недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, передбачених чинним законодавством України.

9.14. Підприємство є таким, діяльність якого припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про припинення його діяльності.

 

  1. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

 

10.1. Зміни й доповнення до цього Статуту вносяться на підставі рішення Власника.

10.2. Зміни й доповнення до цього Статуту підлягають державній реєстрації в порядку, встановленому чинним законодавством України.

10.3. У випадку, якщо чинним законодавством затверджено Типовий статут, цей Статут підлягає приведенню у відповідність до вимог Типового статуту, затвердженого на рівні законодавства.

 

 

Прикріплені файли
rishennja-zelenij-kraj.docx.docx

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про схвалення Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл, місцевих авторів  громади на  2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Цепцевицького старостинського округу №7"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Ремчицького старостинського округу №6"

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністюна 2025-2027 роки  

Пошук документів