, Головний редактор

Про затвердження Програми з надання допомоги хворим, які проживають на території громади, отримують програмний гемодіаліз та потребують імуносупресивної терапії            на  2025 - 2027 роки

 

                С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

                        Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

                                  (VІIІ  С К Л И К А Н Н Я)

                                    Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

__________________ 2024 року                                                                  № ______

 

 

 

Про затвердження Програми

з надання допомоги хворим,

які проживають на території громади,

отримують програмний гемодіаліз та

потребують імуносупресивної терапії           

на  2025 - 2027 роки

 

 

 

Керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням із постійними комісіями міської ради, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

 

  1. Затвердити схвалену виконавчим комітетом міської ради Програму з надання допомоги хворим, які проживають на території громади, отримують програмний гемодіаліз та потребують імуносупресивної терапії на 2025 - 2027 роки (далі – Програма), що додається.
  2. Фінансовому управлінню Сарненської міської ради передбачати кошти на виконання заходів до Програми в межах реальних фінансових можливостей бюджету Сарненської міської територіальної громади на відповідні роки.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету, фінансів та соціальної політики (Максим Шапірко), а організацію виконання ­– на першого заступника міського голови Івана НАЗАРЦЯ.

 

 

 

Міський голова                                                                      Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

СХВАЛЕНО                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету                                   Рішення міської ради

_____________2024 № _____                                            ___________2024 № _____

                                                                                             

 

 

 

Програма

з надання допомоги хворим, які проживають на території громади, отримують програмний гемодіаліз та потребують імуносупресивної терапії 

на 2025 - 2027 роки 

 

Ця Програма розроблена відповідно до законів України «Про соціальні послуги» (зі змінами), «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» (зі змінами), «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» (зі змінами), на підставі статті 91 Бюджетного кодексу України, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 106 «Про затвердження Порядку розроблення та виконання державних цільових програм» (зі змінами).

  1. Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради

2.

Рішення виконавчого комітету Сарненської міської ради

 

3.

Розробник Програми

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради

4.

Співрозробник  Програми

 

5.

Відповідальний виконавець Програми

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради, КЗ «Центр надання соціальних послуг Сарненської міської ради»

 

5.1

Головний розпорядник коштів

 Сарненська міська рада

6.

Учасники  Програми

Структурні підрозділи  Сарненської міської ради

7.

Термін реалізації Програми

Протягом  2025-2027 років

7.1

Етапи виконання Програми:

   1 етап - 2025 рік

   2 етап - 2026 рік

   3 етап - 2027 рік

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

   Бюджет Сарненської міської

   територіальної громади

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми усього, в тому числі:

      2025 рік -   384,0  тис. грн

      2026 рік -   384,0  тис. грн 

      2027 рік -   384,0  тис. грн              

9.1

Коштів місцевого бюджету

1152,0 тис. грн

9.2

Коштів інших джерел

                       -

 

 

  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

На території громади проживають хворі з хронічною нирковою недостатністю, які за станом здоров’я змушені проходити процедуру програмного гемодіалізу (підключення до апарату штучної нирки) в лікувальному закладі та потребують імуносупресивної терапії після трансплантації нирки. Затвердження Програми надасть людям з хворобами нирок можливість забезпечити собі повноцінне життя у суспільстві, що значною мірою позначається, як на моральній, так і на матеріальній сторонах їхньої життєдіяльності.

  1. Мета Програми

 Метою Програми є сприяння підвищенню ефективності, якості надання лікувально-профілактичної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають на території Сарненської міської територіальної громади, отримують програмний гемодіаліз та потребують імуносупресивної терапії, що в свою чергу забезпечить виконання заходів в частині соціального захисту населення, підвищення рівня соціальної захищеності громадян, зниження рівня інвалідності та смертності хворих громадян, покращення якості їх життя.

  1. Завдання Програми

Надання грошової допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю для придбання медикаментів особам, які отримують програмний гемодіаліз в лікувальному закладі, і витрат на медикаменти особам, які потребують проведення імуносупресивної терапії.

 

  1. Очікувані результати

Підвищення рівня матеріального забезпечення осіб з хронічною нирковою недостатністю, які за станом здоров’я змушені проходити процедуру програмного гемодіалізу (підключення до апарату штучної нирки) в лікувальному закладі та потребують імуносупресивної терапії після трансплантації нирки, зниження рівня інвалідності та смертності хворих громадян.

  1. Процедура призначення цільової грошової допомоги

За призначенням грошової допомоги хворі з хронічною нирковою недостатністю, що отримують програмний гемодіаліз та потребують імуносупресивної терапії, визначені в Додатках 2, 3 до цієї Програми, звертаються до виконавчого комітету Сарненської міської ради з відповідною заявою, на основі якої формується справа заявника, що претендує на таку допомогу та проживає на території громади. До заяви додають такі документи:

  • паспорт особи та його копія;
  • довідка з місця проживання;
  • довідка, що підтверджує отримання програмного гемодіалізу та потребу в проведенні імуносупресивної терапії, та її копія;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;
  • банківські реквізити для зарахування допомоги.

Виплата допомоги проводиться щомісячно протягом 2025-2027 років.

Нарахування грошової допомоги проводиться незалежно від факту перебування хворих на стаціонарному лікуванні та від фактичного проходження ними програмного гемодіалізу та імуносупресивної терапії і проїзду від місця проживання до лікувального закладу, в якому він отримує програмний гемодіаліз. Грошова допомога надається  в розмірі 2000 грн щомісячно та перераховується на особовий рахунок заявника. 

Документи про надання грошової допомоги подаються до загального відділу виконавчого комітету Сарненської міської ради, після чого ці документи передаються до комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради для нарахування та виплат за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади через бухгалтерію комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради на особовий рахунок заявника.

Лікувальному закладу в разі змін в переліку осіб, визначених Додатками 2, 3 до цієї Програми, які мають право на отримання такої допомоги, повідомляти виконавчий комітет Сарненської міської ради про такі зміни в найкоротші строки.

  1. Фінансове забезпечення

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади, інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

На 2025-2027 роки обсяг фінансування Програми становить                           1152,0 тис.грн, зокрема на:

- 2025 рік: 2000, 00 грн х 16 чол. (згідно зі списком додатків 2, 3) х 12 місяців = 384,0 тис. грн;

- 2026 рік – 2000, 00 грн х16 чол. (згідно зі списком додатків 2, 3) х 12 місяців = 384,0 тис. грн;

- 2027 рік – 2000, 00 грн х16 чол.(згідно зі списком додатків 2, 3) х 12 місяців = 384,0 тис. грн.

У 2025 – 2027 роках видатки на виконання Програми здійснюватимуться основними виконавцями в межах затверджених для них на відповідні роки асигнувань (Додаток 1).

  1. Координація та контроль за ходом  виконання Програми

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради здійснює координацію за виконанням заходів та завдань Програми, контроль – постійна комісія міської ради з питань бюджету, фінансів та соціальної політики.

За результатами аналізу виконання програмних заходів з урахуванням загальної соціально-економічної ситуації в міській громаді та змін зовнішніх умов, що можуть мати місце в ході реалізації Програми, допускається коригування заходів, шляхом внесення змін до Програми.

Виконання Програми припиняється після закінчення встановленого строку, після чого відділ соціального захисту Сарненської міської ради складає заключний звіт про результати її виконання та подає його на розгляд сесії міської ради разом із пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання Програми не пізніше ніж у двомісячний строк після закінчення встановленого строку її виконання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до Програми з надання допомоги хворим, які проживають на території громади, отримують програмний гемодіаліз та потребують імуносупресивної терапії          

на  2025 - 2027 роки

 

 

РЕСУРСНЕ  ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Програми з надання допомоги хворим, які проживають на території громади, отримують програмний гемодіаліз та потребують імуносупресивної терапії      на  2025 - 2027 роки

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

Етапи  виконання  Програми (тис. грн)

 Усього витрат на виконання                                               Програми (тис. грн)

І

ІІ

ІІІ

2025 рік

2026 рік

2027 рік

Обсяг ресурсів  усього, у тому числі:

384,0

384,0

384,0

1 152,0

Бюджет міської територіальної громади

384,0

384,0

384,0

1 152,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до Програми з надання допомоги хворим,

які проживають на території громади,

отримують програмний гемодіаліз та

потребують імуносупресивної терапії          

на  2025 - 2027 роки

 

                

С П И С О К

громадян, які проживають на території громади та потребують проведення програмного гемодіалізу

з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Рік народження

Адреса

1.      

Чубик Олександр Іванович

1982

м. Сарни,

вул.Севастопольська, 66

2.      

Жогова Наталія Леонідівна

1969

м. Сарни,

вул. Пирогова, 2/2

3.      

Валько Олександр Володимирович

1973

с. Тріскині,

вул. Шкільна, 13

4.      

Добриднік Валентин Михайлович

1968

м. Сарни,

вул. Перемоги, 31

5.      

Кривко Лідія Павлівна

1974

м. Сарни,                вул. Технічна, 13/21

6.      

Мироненко Наталія Вікторівна

1982

с. Стрільськ,

вул. Бондарова, 20

7.      

Копищик Іван Денисович

1950

м. Сарни,

вул. Європейська, 12/5

8.      

Кошкін Костянтин Львович

1959

м. Сарни,

вул. Жовтнева, 9Б

9.      

Герман Алла Андріївна

1950

м. Сарни,

вул. Польська, 28А

10.                        

Кишенко Олександр Григорович

1965

м. Сарни,

вул. Волі, 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

до Програми з надання допомоги хворим,

які проживають на території громади,

отримують програмний гемодіаліз та

потребують імуносупресивної терапії          

на  2025 - 2027 роки

 

                                                                                    

                                              

С П И С О К

громадян, які проживають на території громади та потребують проведення імуносупресивної терапії

 

з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Рік

народження

Адреса

   1.

Копищик Віктор Васильович

1985

с. Люхча,

вул. К.Жабчика, 3

   2.

Дутчак Олена Миколаївна

1984

м. Сарни,

вул. Шарпака, 30

   3.

Босюк Тетяна Віталіївна

1987

с. Тутовичі,

вул. Миру, 12

   4.

Мартинюк Роман Анатолійович

1988

с. Кричильськ,

вул. Л.Куліша, 4

   5.

Гамза Євгенія Ігорівна

1982

м. Сарни,  вул.Кн.Володимира, 4/1

   6.

Копищик Володимир Андрійович

1975

м. Сарни, вул.Польська, 54/20

 

 

 

 

 

Прикріплені файли
Про затвердження Програми з надання допомоги хворим, які проживають на території громади, отримують програмний гемодіаліз та потребують імуносупресивної терапії            на  2025 - 2027 роки.doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
16 травня 2024
№ від 16 травня 2024 року "Про затвердження плану заходів на 2024-2025 роки з реалізації Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
16 травня 2024
№ від 16 травня 2024 року "Про схвалення змін до Програми  розвитку житлово-комунального господарства на території Сарненської міської територіальної громади на 2021-2024 роки"

Документи → Проєкти рішень ради
16 травня 2024
Про безоплатну передачу майна з комунальної власності

Документи → Проєкти порядку денного засідань постійних комісій міської ради → З питань охорони здоров’я
16 травня 2024
Проєкт порядку денного засідання від 22 травня 2024 року

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
16 травня 2024
№ від 16 травня 2024 року "Про затвердження протоколу  від 09.05.2024 року № 8 засідання комісії з питань розгляду  заяв про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, а також членів їх"

Пошук документів