, Головний редактор

Про затвердження Програми  підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї   О Б Л А С Т І

(VІІІ  С К Л И К А Н Н Я)

Р І Ш Е Н Н Я

 

________________ 2024 року                                                               № ____

 

Про затвердження Програми  підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки

 

         Керуючись Законом України «Про фізичну культуру і спорт» (зі змінами), керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням із постійними комісіями міської ради, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити схвалену виконавчим комітетом міської ради Програму підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки (далі – Програма), що додається.
  2. Фінансовому управлінню Сарненської міської ради передбачати кошти у бюджеті міської територіальної громади на відповідні роки на реалізацію заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, молоді та спорту (Оксана Куліш), а організацію виконання рішення – на першого заступника міського голови    Івана НАЗАРЦЯ.

 

 

 

Міський голова                                                                        Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО                                                         СХВАЛЕНО

Рішення виконавчого комітету                                   Рішення міської ради

міської ради                                                                   _________ 2024 № _____

____________2024 № _________                                    

 

 

Програма

підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки

 

Ця Програма розроблена відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 91 Бюджетного кодексу України, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 106 «Про затвердження Порядку розроблення і виконання державних цільових програм» (зі змінами)

 

І. Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Управління культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради

2.

Рішення виконавчого комітету Сарненської міської ради

  

3.

Розробник Програми

Управління культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради

4.

Співрозробник  Програми

 

5.

Відповідальний виконавець Програми

Управління культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради 

5.1

Головний розпорядник коштів

Управління культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради 

6.

Учасники  Програми

Структурні підрозділи  Сарненської міської ради, КЗ «Сарненська ДЮСШ»  Сарненської міської ради, громадські організації, спортивні федерації, клуби

7.

Термін реалізації Програми

Протягом  2025-2027 років

7.1

Етапи виконання Програми:

   1 етап - 2025 рік

   2 етап - 2026 рік

   3 етап - 2027 рік

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

   Бюджет Сарненської міської

   територіальної громади

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми усього, у тому числі:

      2025 рік -   900,00  тис. грн

      2026 рік -   1100,00  тис. грн 

      2027 рік -   1300,00  тис. грн  

9.1

Коштів місцевого бюджету

3300,00 тис. грн

9.2

Коштів інших джерел

                       -

 

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Реалізація Програми протягом останніх років обумовила в територіальній громаді певні позитивні зміни у сфері фізичної культури і спорту. Зокрема, активізувався олімпійський та неолімпійський спортивний рухи; зростає кількість переможців та призерів на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Проте досягнутий рівень розвитку фізичної культури і спорту на території громади не забезпечує оптимальної рухової активності кожної людини впродовж усього життя, поліпшення стану здоров'я, профілактики захворювань та фізичної реабілітації.

Лише 10,4 відсотка населення громади охоплено регулярною спортивно-масовою діяльністю. Фізична пасивність характерна для більшості людей працездатного та похилого віку.

 

ІІІ. Мета Програми

Метою Програми є створення умов для розвитку в громаді пріоритетних видів спорту, підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень, спорту осіб з інвалідністю, морального і матеріального заохочення спортсменів, тренерів, спортивних команд для досягнення високих спортивних результатів, відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт».

ІV. Завдання Програми

          Створення сприятливих умов для ефективного розвитку фізичної культури і спорту, як важливої складової здорового способу життя, визнання вагомого внеску в розвиток спорту, вищих досягнень, стимулювання успішних виступів спортсменів, тренерів на чемпіонатах та кубках України, Європи, світу, Олімпійських іграх, змаганнях серед спортсменів з інвалідністю, а також виплата, за досягнення, щомісячної грошової винагороди.

 

  1. V. Очікувані результати

Реалізація заходів, передбачених Програмою, дасть змогу:

– підвищити спортивну майстерність провідних спортсменів та тренерів міської територіальної громади;

- збільшити кількість успішних виступів на змаганнях Всеукраїнських, Європейських та світових  рівнів;

- підвищити спортивний рейтинг Сарненської міської територіальної громади.   

VІ. Фінансування Програми

Фінансування Програми здійснюється з урахуванням реальних можливостей бюджету Сарненської міської територіальної громади та інших джерел, незаборонених чинним законодавством України, згідно з Положенням про підтримку спортсменів, тренерів, спортивних команд громади на 2025-2027 роки (далі – Положення), що додається(додаток 2).

У 2025 – 2027 роках видатки на виконання Програми здійснюватимуться основнимиви виконавцями в межах затверджених для них на відповідні роки асигнувань (додаток 1).

 

VІI. Координація та контроль за виконанням Програми

Координація за виконанням заходів Програми покладається на управління культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради, контроль – напостійну комісію міської ради з питань освіти, культури, молоді та спорту (Оксана Куліш).

Завданням самоврядного контролю за реалізацією Програми є забезпечення виконання заходів і завдань, досягнення передбачених цільових показників, забезпечення використання фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів за призначенням.

Виконання Програми припиняється після закінчення встановленого строку, після чого управління культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради складає заключний звіт про результати її виконання та подає його на розгляд сесії міської ради разом із пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання Програми не пізніше ніж у двомісячний строк після закінчення встановленого строку її виконання.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до Програми підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд громади на 2025-2027 роки

                                                                          

 

РЕСУРСНЕ  ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Програми  підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки

 

Обсягкоштів, які пропонується залучити на виконання Програми

Етапивиконання Програми (тис.грн.)

Усього витрат

на виконання Програми

(тис.грн)

2025рік

2026рік

2027рік

Обсяг ресурсівусього, у тому числі:

900,00

1100,00

1300,00

 

3300,00

Бюджет Сарненської міської територіальної громади

900,00

1100,00

1300,00

 

3300,00

 

 

 

 

 

 

 

 Додаток 2

до Програми підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд

громади на 2025-2027 роки                                 

 

Положення

про підтримку спортсменів, тренерів, спортивних команд 

Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки

 

  1. Підтримка провідним спортсменам, тренерам, спортивним командам надається за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади.
  2. Програма підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2025 рік застосовується за результатами та досягненнями у 2024 році; на 2026 рік застосовується за результатами та досягненнями у 2025 році; на 2027 рік застосовується за результатами та досягненнями у 2026 році.
  3. Комісія з визначення спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки на отримання щомісячної грошової винагороди (далі - Комісія) в термін до 01 квітня щороку подає на ім’я міського голови подання щодо надання щомісячної грошової винагороди.
  4. Розмір щомісячної грошової винагороди визначається від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01 січня календарного року, в коефіцієнтах, визначених у пункті 5 цього Положення.
  5. Обов'язковою умовою для отримання щомісячної грошової винагороди (з січня по грудень поточного року) є здобуття відповідного місця жителем (жителями) громади на одному із нижче зазначених спортивних змаганнях:

 

5.1. Олімпійські, Паралімпійські та Дефлімпійські ігри:

Зайняте місце

І

ІІ

ІІІ

ІV

V

Коефіцієнт щомісячної

грошової винагороди

2,0

1,7

1,4

1,1

0,8

0,6

 

5.2. Чемпіонати та Кубки світу, Універсіади, Юнацькі олімпійські ігри, «Ігри Воїнів», Всесвітні ігри спортсменів з інвалідністю, з олімпійських видів спорту:

Зайняте місце

І

ІІ

ІІІ

ІV

V

Коефіцієнт щомісячної

грошової винагороди

1,4

1,1

0,8

0,6

0,5

0,4

 

5.3. Чемпіонати та Кубки світу, Універсіади, студентські ігри, «Ігри Воїнів», Всесвітні ігри серед спортсменів з інвалідністю з неолімпійських видів спорту:

Зайняте місце

І

ІІ

ІІІ

ІV

V

Коефіцієнт щомісячної

грошової винагороди

1,1

0,8

0,6

0,5

0,4

0,3

 

         5.4. Чемпіонати та Кубки Європи, студентські ігри, Європейські ігри,«Ігри нескорених», Європейські змагання серед спортсменів з інвалідністю:

Зайняте місце

І

ІІ

ІІІ

ІV

V

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди

(олімпійські види спорту)

0,8

0,6

0,5

0,4

0,3

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди

(неолімпійські види спорту)

0,6

0,5

0,4

0,3

0,2

        

5.5. Чемпіонати та Кубки України, Всеукраїнські спортивні ігри,«Ігри нескорених», Всеукраїнські змагання серед спортсменів з інвалідністю:

Зайняте місце

І

ІІ

ІІІ

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди (олімпійські види спорту)

0,4

0,3

0,2

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди

(неолімпійські види спорту)

0,3

0,2

0,15

 

5.6. Чемпіонати та Кубки світу серед юнаків та дівчат (вік до 18 років) та молоді (вік 18-23 роки), світові змагання серед спортсменів з інвалідністю у цих вікових групах:

Зайняте місце

І

ІІ

ІІІ

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди (олімпійські види спорту)

0,9

0,6

0,4

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди (неолімпійські види спорту)

0,6

0,4

0,3

 

5.7. Чемпіонати та Кубки Європи серед юнаків та дівчат (вік до 18 років) та молоді (вік 18-23 роки), Європейські змагання серед спортсменів з інвалідністюу цих вікових групах:

Зайняте місце

І

ІІ

ІІІ

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди (олімпійські види спорту)

0,6

0,4

0,3

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди (неолімпійські види спорту)

0,4

0,3

0,2

 

5.8. Чемпіонати та Кубки України серед юнаків та дівчат (вік до 18 років) та молоді (вік 18-23 роки), фінальні змагання спартакіади "Повір у себе", Чемпіонати та Кубки України серед спортсменів з інвалідністю у цих вікових групах:

Зайняте місце

І

ІІ

ІІІ

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди (олімпійські види спорту)

0,3

0,25

0,2

Коефіцієнт щомісячної грошової винагороди (неолімпійські види спорту)

0,25

0,2

0,15

  1. Встановити доплати до щомісячної грошової винагороди за почесні та спортивні звання спортсменам та тренерам (за умови їх участі у змаганнях упродовж року, що передував року, у якому надається грошова винагорода):

- Заслужений тренер України                                      - 500 грн;

- Заслужений майстер спорту                                      - 500 грн;

- Майстер спорту України міжнародного класу                   - 300 грн;

- Майстер спорту                                                         - 200 грн».

 

  1. Тренер, який підготував спортсмена (спортсменів), отримує щомісячну грошову винагороду в розмірі 100% від щомісячної грошової винагороди вихованця. Якщо тренер підготував двох або більше спортсменів, які підпадають під критерії цього Положення, тоді тренер отримує щомісячну грошову винагороду за кожного спортсмена, але не більше як за трьох спортсменів.

 

  1. Для розгляду кандидатів на отримання щомісячної грошової винагороди на ім’я голови Комісії спортивні федерації, організації, клуби, дитячо-юнацька спортивна школа, товариства, розташовані на території громади, до яких належать спортсмени, тренери, в термін до 01 березня щороку готують у встановленому порядку подання, до якого надають наступний перелік документів:
    • лист-клопотання про висунення кандидата на призначення щомісячної грошової винагороди із зазначенням прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця проживання і навчання, його почесне та спортивне звання, досягнення (за підписом керівника, що подає клопотання скріпленого печаткою), копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номеру облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті) кандидата, розрахунковий рахунок в установах банку;
    • витяг з протоколу про участь у відповідних змаганнях;
    • копія посвідчення про здобуття почесного або спортивного звання (при наявності).
  1. Усі спортсмени та тренери повинні бути жителями громади та зареєстровані на території Сарненської міської територіальної громади.
  2. Склад спортсменів та їхніх тренерів на отримання щомісячної грошової винагороди затверджує Комісія (склад Комісії затверджується розпорядженням міського голови).

Секретар комісії подає узагальнені пропозиції щодо персонального складу кандидатів та розмірів їх щомісячної грошової винагороди на розгляд Комісії. За результатами засідань Комісія формує пропозиції щодо встановлення щомісячної грошової винагороди, які затверджуються розпорядженням міського голови. Персональний склад осіб затверджується розпорядженням міського голови за поданням Комісії.

Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні більше двох третин складу комісії.

Рішення Комісії приймається більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос голови Комісії.

  1. Подання про припинення виплати щомісячної грошової винагороди подається суб’єктами, визначеними пунктом 8 цього Положення, до Комісії.
  2. Рішення про припинення виплати щомісячної грошової винагороди приймається Комісією протягом 14-ти днів з дня реєстрації подання.

Виплата щомісячної грошової винагороди припиняється згідно з розпорядженням міського голови у разі:

  • порушення спортсменом навчально-тренувального процесу;
  • дискваліфікація спортсмена;
  • припинення участі спортсмена у змаганнях без поважних причин;
  • виступу спортсмена за інший регіон;
  • зміни громадянства;
  • засудження за злочин;
  • смерті спортсмена, що підтверджується відповідними документами.
  1. Інформація про спортсменів, тренерів, спортивні команди, які отримали щомісячну грошову винагороду, оприлюднюється на офіційному вебсайті Сарненської міської ради.
Прикріплені файли
Про затвердження Програми  підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки.docx

Останні документи

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Травень
09 травня 2024
№ 93 від 09 травня 2024 року "Про внесення змін до розпорядження міського голови від 31 березня 2021 року № 54"

Документи → Проєкти рішень ради
09 травня 2024
Про надання згоди на списання паливно-мастильних матеріалів закладам загальної середньої освіти Сарненської міської ради

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
09 травня 2024
№ від 09 травня 2024 року "Про внесення змін у рішення виконавчого комітету Сарненської міської ради від 25 січня 2023 року № 04 "Про визначення відповідальних за організацію та ведення військового обліку у старостинських округах міської ради"

Документи → Проєкти рішень ради
09 травня 2024
Про затвердження Положення про порядок використання шкільних автобусів

Документи → Проєкти рішень ради
09 травня 2024
Про затвердження Програми соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей на 2025-2027 роки

Пошук документів