, Головний редактор

Про підготовку закладів освіти Сарненської міської територіальної громади до нового 2024-2025 навчального року

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

____ _____________ 2024 року                                                                                       № _____

 

 

Про підготовку закладів освіти

Сарненської міської територіальної

громади до нового 2024-2025

навчального року

 

    Відповідно до законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про внесення змін до розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану», постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2024 року № 841 «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні», керуючись статтею 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі актів оцінки стану готовності захисних споруд цивільного захисту, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:


    1. Інформацію Управління освіти Сарненської міської ради «Про підготовку закладів освіти громади до нового 2024-2025 навчального року» взяти до відома (додається).


    2. Управлінню освіти Сарненської міської ради разом із закладами дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти громади:

    2.1. Забезпечити створення належних безпечних та нешкідливих умов навчання, утримання і праці учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

   2.2. Проаналізувати до 01.10.2024 стан охоплення дошкільною освітою та вжити максимальних заходів щодо залучення дітей п’ятирічного віку (у т.ч. дітей внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані на території Сарненської міської територіальної громади) до різних форм дошкільної освіти відповідно до вимог нормативних документів.

    2.3. Проаналізувати до 01.10.2024 стан охоплення загальною середньою освітою та вжити максимальних заходів щодо залучення дітей, які не охоплені навчанням (у т.ч. дітей внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані на території Сарненської міської територіальної громади), до різних форм освіти відповідно до вимог нормативних документів.

   2.4. Продовжити роботу щодо організації інклюзивного навчання та створення інклюзивного середовища в закладах освіти для дітей з особливими освітніми потребами.

  2.5. Провести діагностику знань учнів закладів загальної середньої освіти щодо освітніх втрат та розробити заходи на їх подолання.

   2.6. Здійснювати постійний організаційний та психологічний супровід дітей, які прибули з тимчасово окупованих територій та зони проведення активних військових дій.

   2.7. Вжити заходи щодо забезпечення створення належних умов навчання учнів 5-х, 6-х та 7-х класів в умовах «Нової української школи».

   2.8. Систематично проводити моніторинг освітньої діяльності, стану матеріально-технічної бази, санітарно-гігієнічних умов у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

   2.9. Вжити заходів щодо стовідсоткового підключення та належного доступу закладів загальної середньої освіти до мережі Інтернет.

   2.10. Забезпечити виконання наказу Міністерства освіти і науки  України від 08.08.2022 № 707 «Про затвердження інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.09.2022 за № 1029/38365.

  1. Керівникам закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти громади:

    3.1. Продовжувати створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти Сарненської міської територіальної громади, з метою збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу, шляхом приведення у відповідність до діючих норм та створення нових захисних споруд цивільного захисту.

    3.2.  Забезпечити завершення капітального ремонту протирадіаційного укриття № 67338 опорного закладу «Люхчанський ліцей» Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області та введення в експлуатацію нових модульних захисних споруд цивільного захисту Цепцевицького ліцею Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області, Сарненської гімназії № 3 Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області, капітального ремонту протирадіаційного укриття № 64388 Городецького ліцею Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області.

    3.3. Забезпечити завершення ремонтних робіт системи теплопостачання та заміни котлів у закладах освіти.

    3.4. Забезпечити створення запасу твердого палива відповідно до потреби на опалювальний період 2024-2025 років.

   3.5. Провести практичні (навчальні) відпрацювання з евакуації учасників освітнього процесу до захисних споруд за умови оголошення сигналу «повітряна тривога» із залученням представників управління ДСНС у Рівненській області.

    3.6. Провести додаткові інструктажі з персоналом закладів освіти щодо дотримання та виконання вимог пожежної, техногенної безпеки, а також порядку дій у разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій, у тому числі дій за сигналом «повітряна тривога».

    3.7. Провести заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж від короткого замикання (у разі закінчення дії попередніх досліджень).

   3.8. Забезпечити заклади в повній мірі первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а також провести технічне обслуговування наявних первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників).

   3.9 Забезпечити дооснащення захисних споруд питною водою, медикаментами, засобами індивідуального захисту учасників освітнього процесу, необхідним інвентарем.

  3.10. Забезпечити  організацію електропостачання, альтернативних джерел живлення, підключення до мережі Інтернет, водопостачання, водовідведення, каналізації у захисних спорудах.


    4. Організацію виконання цього рішення покласти на начальника Управління освіти Сарненської міської ради Діану КОШКІНУ, а контроль за виконанням – на заступника міського голови Володимира МІЩЕНЮ.

 

 

Міський голова                                                                                  Руслан СЕРПЕНІНОВ

Прикріплені файли
Про підготовку закладів освіти Сарненської міської територіальної громади до нового 2024-2025 навчального року.doc
додаток - підготовка закладів освіти до нового 2024-2025 навчального року.docx

Останні документи

Документи → Проєкти рішень чергового засідання виконавчого комітету
18 вересня 2024
Про розгляд заяви Нечипорук Ю.Б.  щодо надання дозволу на розробку схеми організації дорожнього руху по вул. Княгині Ольги, 40 в м. Сарни

Документи → Проєкти рішень 30-ї сесії міської ради
18 вересня 2024
Про затвердження розпоряджень Сарненського міського голови, виданих у міжсесійний період, та рішень виконавчого комітету, прийнятих у міжсесійний період

Документи → Проєкти рішень чергового засідання виконавчого комітету
17 вересня 2024
Про розгляд заяви Білотіл Л.О.  щодо надання дозволу на розробку схеми організації дорожнього руху по вул. Технічна, 5  в м. Сарни

Документи → Проєкти рішень чергового засідання виконавчого комітету
17 вересня 2024
Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканця Тутовицького старостинського округу №8

Документи → Проєкти рішень чергового засідання виконавчого комітету
17 вересня 2024
Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Костянтинівського старостинського округу №5

Пошук документів