, Головний редактор

№1147 від 10 лютого 2023 року "Про затвердження Програми підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2023 рік"

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї   О Б Л А С Т І

(VІІІ  С К Л И К А Н Н Я)

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

10 лютого 2023 року                                                                             № 1147

 

Про затвердження Програми

підтримки державної політики у сфері

казначейського обслуговування

бюджетних коштів на 2023 рік

 

     Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2023 рік, за погодженням із постійними комісіями міської ради,  міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Затвердити Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2023 рік (далі – Програма), схвалену рішенням виконавчого комітету міської ради від 09.02.2023 № 53 «Про затвердження Програми підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2023 рік», що додається.
  2. Фінансовому управлінню міської ради при внесенні змін до бюджету міської територіальної громади передбачати видатки на виконання завдань та заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
  3. Контроль за виконання цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету, фінансів та соціальної політики (Максима Шапірка).

 

 

Міський голова                                                           Руслан СЕРПЕНІНОВ 

 

 

СХВАЛЕНО                                                                                     ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету                                                         Рішення міської ради 

міської ради                                                                                  10 лютого 2023 року № 1147

09 лютого 2023 року № 53                           

 


Програма

підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2023 рік

 

         І. Загальна характеристика

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області 

2.

Розробник Програми

Сарненська міська рада

3.

Відповідальний виконавець

Сарненська міська рада, Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області

4.

Учасники Програми

 Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області, Сарненська міська  рада

5.

Терміни реалізації програми

2023 рік

6.

Етапи виконання Програми

2023 рік

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

                            200 000 грн

8.

Кошти бюджету  міської територіальної громади

200 000 грн

 

      ІІ. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма

 

         Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2023 рік, розроблено відповідно до частини  2 статті 85 Бюджетного кодексу України.

Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, яке передбачає: розрахунково-касове обслуговування  розпорядників та одержувачів коштів бюджетів, контроль за здійсненням бюджетних повноважень при зарахуванні надходжень бюджету, взятті бюджетних зобов'язань розпорядниками бюджетних коштів та здійсненні платежів за цими зобов'язаннями; ведення бухгалтерського обліку і складання звітності про виконання бюджетів з дотриманням національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку. Казначейське обслуговування бюджетних коштів на сучасному етапі бюджетної реформи в Україні виступає одним з головних елементів забезпечення і підвищення стабільності та захищеності бюджетної системи. Про це свідчить те, що в сучасних умовах органи Державного казначейства являються одним із найактивніших учасників в процесі управління бюджетними коштами через реалізацію законодавчо прийнятих механізмів та процедур виконання бюджетів відповідно до вимог бюджетного законодавства. Подальший розвиток Державної казначейської служби України, у тому числі Управління Державної казначейської служби України у Сарненському районі Рівненської області і повинен відповідати світовим стандартам.

Разом з тим, обмеженість у фінансуванні органів казначейства не дозволяє реалізувати в повному обсязі проекти та задуми з проведення низки заходів, які сприяють:

  • оптимізації процесу обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів;
  • повномасштабного впровадження Системи дистанційного обслуговування клієнтів через програмно - технічний комплекс «Клієнт Казначейства - Казначейство»;
  • підвищенню якості казначейського обслуговування.

 

IIІ. Ціль   програми

 

Підвищення ефективності прийняття управлінських рішень під час реалізації державної політики у сфері казначейського обслуговування завдяки оперативному доступу до достовірної консолідованої інформації.

 

  1. IV. Мета програми

 

Метою програми є підтримка державної політики у сфері казначейського обслуговування, забезпечення належного функціонування Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області  з органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а саме:

  • оптимізація процесу обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів шляхом запровадження електронної форми обслуговування клієнтів з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису  та сучасних інтернет-технологій;
  • забезпечення безперебійного функціонування системи електронної звітності;
  • спрощення технологічних операцій завдяки автоматизації окремих процесів та усунення дублювання даних у різноманітних системах;
  • зменшення витрат бюджетних коштів на оновлення апаратного та загальносистемного програмного забезпечення у результаті зменшення кількості автономних та децентралізованих систем обробки даних;  
  • забезпечення здійснення контролю за ефективністю діяльності органів Державної казначейської служби України;
  • підвищення рівня відмовостійкості інформаційно-телекомунікаційної системи;
  • забезпечення високого ступеня достовірності інформації.

 

  1. V. Шляхи реалізації Програми

 

Взаємодія  органів  казначейства з органами  місцевого самоврядування, вдосконалення шляхів співпраці  у руслі покращення якості казначейського обслуговування, використання  сучасних технологій.

Створення відповідних умов для якісного казначейського обслуговування, налагодження партнерських відносин з розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів.

 

VІ. Очікувані результати від виконання Програми

 

         Виконання Програми дасть змогу:

  • покращити рівень та прискорити процес казначейського обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів;
  • забезпечити якісне  функціонування системи електронної звітності;
  • забезпечити системність процесу казначейського обслуговування місцевих бюджетів у затверджених обсягах за рахунок модернізації роботи управління Казначейства;
  • покращити матеріально-технічну базу та умови праці  працівників Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області;
  • створити комфортні умови для розпорядників та одержувачів бюджетних коштів під час проведення семінарів та нарад;
  • продовжити створення комплексних систем захисту інформації з підтвердженою відповідністю;
  • впровадити  сучасні інформаційні технології, з метою підвищення  рівня інформаційної культури та загального освітнього рівня населення;
  • прискорити впровадження подання документів розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів в електронному вигляді;
  • підвищити ефективність запобігання порушення законодавства у бюджетній сфері;
  • створити умови для партнерських взаємовідносин  управління Державної казначейської служби України у Сарненському районі Рівненської області з органами місцевого самоврядування, розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів;
  • підвищити оперативність та якість відповідей на звернення громадян.

 

VIІ. Обсяги та джерела фінансування Програми

 

       Передбачити фінансування визначених Програмою заходів з бюджету Сарненської міської територіальної громади у  сумі 200 000 гривень.

 

           VIII. Контроль за виконанням  Програми

 

Контроль за виконанням Програми покладається на Сарненську міську раду та Управління Державної казначейської служби України у Сарненському районі Рівненської області.

 

 

 

Секретар  міської ради                                                    Андрій МИЧКА 

 


Завдання і заходи реалізації Програми

 

  1. Взаємодія Управління Державної казначейської служби України у Сарненському районі Рівненської області  з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування з метою поліпшення якості казначейського обслуговування бюджетів усіх рівнів, вирішенні проблемних питань, вдосконалення бюджетного законодавства.

 

Сарненська міська рада, Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області  

 

  1. Організація та проведення широкомасштабної роз'яснювальної роботи серед розпорядників та одержувачів бюджетних коштів з питань бюджетного законодавства із застосуванням різноманітних форм та методів роботи  (організація та проведення «круглих» столів, прес-конференцій, нарад, семінарів, зустрічей за участі громадських організацій, тощо).

 

Сарненська міська рада, Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області 

 

  1. Проведення навчальних семінарів для розпорядників та одержувачів бюджетних коштів з питань застосування бюджетного законодавства.

 

Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області

 

  1. Забезпечення ефективної роботи автоматизованих інформаційних систем, її удосконалення та організація роботи щодо приймання, обробки бюджетної звітності в електронному вигляді.

 

Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області 

 

  1. Створення зручних умов казначейського обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, виготовлення стендів з інформацією для платників податків.

 

Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області

Секретар  міської ради                                                    Андрій МИЧКА 

  


 

Перелік завдань, заходів та показників програми

 

 

№ з/п

Найменування завдань

Заходи на виконання програми

Термін виконання

Виконавці заходу

Фінансування

Джерела

Орієнтовний обсяг фінансування, тис. грн

 

Очікуваний результат

 

1

2

3

4

5

6

7

8

1.

Поліпшення матеріально-технічної бази управління: поточний  ремонт комп’ютерної техніки та блоків безперебійного живлення та   придбання комп’терної техніки

Створення комфортних умов  праці працівникам управління  та розпорядникам бюджетних коштів під час обслуговування та проведення нарад та семінарів,забезпечення ефективного функціонування системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства-Казначейство» та системи електронної звітності

2023

Сарненська міська рада, Управління Державної казначейської служби України  у Сарненському районі Рівненської області

Бюджет міської територіальної громади

200,0

Покращення якості казначейського обслуговування, ефективне функціонування системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства-Казначейство» та системи електронної звітності

 

Всього:

 

 

 

 

200,00

 

 

 

Секретар  міської ради                                                                                                          Андрій МИЧКА 

Прикріплені файли
№1147 від 10 лютого 2023 року "Про затвердження Програми підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2023 рік".doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про  схвалення  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про схвалення Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку на 2025 - 2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про відмову у наданні статусу дитини, яка  постраждала  внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, Шелайкіній Софії Владиславівні"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Пошук документів