, Головний редактор

До відома мешканців громади, які отримали податкове повідомлення-рішення ГУ ДПС у Рівненській області  про сплату земельного податку!

Земельний  податок (за 2021 рік) у 2022 році мають сплачувати власники земельних ділянок (паїв) та постійні землекористувачі – фізичні та юридичні особи (ст. 14.1.72 Податкового кодексу України, ст. 269.1 ПКУ).


Об'єктами оподаткування земельним податком є:

  • земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні;
  • земельні частки (паї), які перебувають у власності.

Щодо пільг по сплаті земельного податку, згідно ст. 281 ПКУ, то від сплати земельного податку звільняються:

  • інваліди першої і другої групи;
  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • пенсіонери (за віком);
  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

  • для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більш як 2 гектари;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах — не більш як 0,25 гектара, в селищах — не більш як 0,15 гектара, в містах — не більш як 0,10 гектара;
  • для індивідуального дачного будівництва — не більш як 0,10 гектара;
  • для будівництва індивідуальних гаражів — не більш як 0,01 гектара;
  • для ведення садівництва — не більш як 0,12 гектара.

Від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

Інформуємо також, що мешканці громади, які отримали повідомлення-рішення, але поряд з тим мають право на пільгу, можуть звернутися до старост старостинських округів у населених пунктах громади, а у місті Сарни - до Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області, що за адресою: м.Сарни, вул. Широка, 18, для застосування пільги з документами, які дають право на неї.

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення змін до Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на  2022-2024 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про надання дозволу на списання паливно-мастильних матеріалів"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про надання одноразової грошової допомоги мешканцям Сарненської міської територіальної громади"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "  Про надання допомоги на поховання"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 29.03.2024 № 175 «Про надання одноразової грошової допомоги мешканцям Сарненської міської територіальної громади»"

Пошук документів