, Головний редактор

№451 від 24 вересня 2021 року "Про відзнаку Сарненської міської ради «Гордість громади»"

РІШЕННЯ

 

 

24 вересня 2021 року                                                                                              №451




Про відзнаку Сарненської міської ради

«Гордість громади»

 


Керуючись статтею 25 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги Порядок представлення до нагородження та вручення державних нагород України, затверджений указом Президента України від  19 лютого 2003 року № 138/2003 та з метою заохочення за заслуги перед Сарненською міською територіальною громадою, сприяння вихованню патріотизму, національної свідомості,  стимулювання громадської та творчої активності населення, відзначення видатних людей, трудових і творчих колективів Сарненської міської територіальної громади, за погодженням з постійними комісіями міської ради, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Заснувати щорічну відзнаку Сарненської міської ради «Гордість громади».
  2. Затвердити Положення про відзнаку Сарненської міської ради «Гордість громади» (далі - Положення), що додається.
  3. Управлінню культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради при формуванні бюджетних запитів передбачати потребу у видатках для здійснення нагороджень (Едуард РАКОВЕЦЬ).
  4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення міської ради від 18 січня 2007 року № 320 «Про загальноміський рейтинг популярності «Гордість міста».
  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Сарненської міської ради з питань розвитку села, регламенту, депутатської діяльності та правопорядку (Сергій СКРИПКА) та Вячеслава ШИМКА, керуючого справами виконавчого комітету Сарненської міської ради.

 

 

 

 

Міський голова                                                                   Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення міської ради

24 вересня 2021 року

№ 451

 

Положення

про відзнаку Сарненської міської ради  

«Гордість громади»

 

  1. Відзнака Сарненської міської ради «Гордість громади» є заохоченням за особистий внесок у становлення і розвиток місцевого самоврядування; економічну, науково-технічну, соціально-культурну, військову, активну благодійну, миротворчу, громадсько-політичну діяльність; збагачення національної, інтелектуальної і культурної спадщини; спортивні та творчі досягнення; високу професійну майстерність, захист інтересів Сарненської міської територіальної громади.
  2. Відзнакою Сарненської міської ради «Гордість громади» нагороджуються окремі громадяни - мешканці Сарненської міської територіальної громади, які своєю діяльністю внесли значний вклад у розвиток державотворення, економіки, освіти, охорони здоров’я, культури, мистецтва, фізичної культури, спорту територіальної громади, займаються громадською діяльністю, мають високі трудові досягнення, працівники підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, які розташовані на території громади.
  3. Висунення кандидатур для нагородження здійснюється трудовими колективами, підприємствами, установами та організаціями, військовими частинами, громадськими організаціями, творчими спілками, релігійними громадами тощо.
  4. Клопотання щодо кандидатур на нагородження подається на ім’я міського голови не пізніше, як до 1 квітня поточного року на адресу: м.Сарни, вул.Широка, 31.
  5. У клопотанні про нагородження відзнакою Сарненської міської ради «Гордість громади» зазначаються такі відомості:

- прізвище, ім’я, по батькові претендента на відзнаку, його місце роботи і посада;

- заслуги перед Сарненською міською територіальною громадою, які є підставою для нагородження.

До клопотання про нагородження додаються такі документи:

- характеристика із зазначенням конкретних виробничих, наукових та інших досягнень (в т.ч. – загальний стаж роботи, стаж роботи в галузі, стаж роботи у  колективі);

- згода особи, що нагороджується, на збір та обробку персональних даних;

- копія першої сторінки паспорта особи або копія паспорта громадянина України у формі  картки;

- копія протоколу зборів профспілкових органів або трудового колективу (в разі нагородження за поданням трудового колективу).

  1. Документи на нагородження, подані з порушенням вимог, передбачених цим положенням, повертаються організації (установі), яка готувала клопотання.
  2. Відзнаку Сарненської міської ради «Гордість громади» заснувати для відзначення громадян за видатні заслуги перед територіальною громадою у таких  галузях:

- «Влада та політика» - представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, органів судової влади, регіональних друкованих та аудіовізуальних засобів масової інформації, а також члени політичних партій, які зробили вагомий внесок у розвиток громади.

- «Охорона здоров’я» - працівники установ, організацій, закладів охорони здоров'я, які досягли успіхів у профілактиці та збереженні здоров'я мешканців громади.

- «Соціальна сфера» - працівники установ, організацій, закладів соціальної сфери, які забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин. 

- «Освіта» - працівники галузі освіти і науки, які здійснили вагомий внесок у розвиток освітньої галузі територіальної громади.

- «Культура та духовність» - громадяни, які здійснили вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва, а також збереження, пропагування, виховання духовних і морально-етичних цінностей.

- «Спорт» - працівники галузі фізичної культури і спорту, спортсмени, які досягли  високих результатів у змаганнях усіх рівнів з різних видів спорту.

- «Підприємництво» - працівники суб’єктів господарювання різних форм власності, які досягли  значних успіхів у розвитку галузей господарського комплексу територіальної громади.

- «Безпека і правопорядок» - працівники правоохоронних органів,
служби безпеки, митних, податкових органів, прокуратури, інших органів, що здійснюють правозастосовні або правоохоронні функції, а також військовослужбовці військових частин і підрозділів, органи Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які зробили вагомий внесок у захист прав, свобод і життя громадян.

- «Лісове та сільське господарство» - працівники лісового і рибного господарств, які здійснили вагомий внесок у розвиток лісового господарства та підвищення ефективності лісового виробництва, працівники галузей рослинництва, тваринництва, агропромислового комплексу, фермерських господарств, які досягли значних успіхів у розвитку сільськогосподарського виробництва, підвищенні культури землеробства, забезпеченні населення високоякісною продукцією тощо.

- «Транспорт і зв'язок» - працівники залізничного та автомобільного транспорту, сфери надання послуг поштового зв’язку, телекомунікацій та інформатизації, які забезпечують своєчасне, повне і якісне задоволення потреб населення.

  1. Вручення свідоцтва «Гордість громади» та занесення портретів кращих працівників територіальної громади на Дошку пошани здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету Сарненської міської ради.
  2. Вручення нагородних матеріалів проводиться міським головою або, за його дорученням, іншою посадовою особою під час урочистої частини з нагоди святкування Дня міста Сарни.
  3. Фінансування витрат на проведення заходів здійснюється за рахунок бюджету міської територіальної громади, а також за рахунок інших джерел надходжень, не заборонених законодавством.

 

 

 

 

Секретар ради                                                              Андрій МИЧКА

 

Прикріплені файли
№451 від 24 вересня 2021 року "Про відзнаку Сарненської міської ради «Гордість громади»".doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про  схвалення  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про схвалення Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку на 2025 - 2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про відмову у наданні статусу дитини, яка  постраждала  внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, Шелайкіній Софії Владиславівні"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Пошук документів