, Адміністратор

№1469 від 05 червня 2020 року "Про внесення змін до Регламенту Сарненської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 30.11.2015 № 21 (зі змінами)"

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

 

 

 

 

 

 

 

           05 червня  2020 року 

                                        № 1469

 

 

«Про внесення змін до Регламенту

Сарненської міської ради,

затвердженого рішенням

міської ради від 30.11.2015 №  21 (зі змінами)»

 

Відповідно до пункту 11-1 Розділу V Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги висновок та рекомендації постійних комісій міської ради, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

 

 

Внести зміни до Регламенту Сарненської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 30.11.2015 №  21 (зі змінами), а саме:

 

  1. Доповнити Главу І «Розпорядок роботи» Розділу ІІ «Сесії міської ради» статтею 2.4.-1. у наступній редакції:

«Стаття 2.4.-1.

Проведення дистанційного пленарного засідання міської ради в режимі аудіо- чи відеоконференцій здійснюється у виключних випадках у період встановленого Кабінетом Міністрів України карантину з метою упередженням епідемій, епізоотій та пандемій з різних інфекційних захворювань, зокрема запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19)».

 

  1. Доповнити Главу ІІІ «Порядок скликання чергових сесій міської ради» Розділу ІІ «Сесії міської ради» статтею 2.10.-1. у наступній редакції:

«Стаття 2.10.-1.

Рішення про проведення дистанційного пленарного засідання міської ради приймається міським головою — видається відповідне розпорядження. У випадках відсутності міського голови або неможливості здійснення ним повноважень, ― секретарем міської ради.

Дистанційне пленарне засідання міської ради може відбуватися у період поточної сесії ради, а також під час позачергової сесії міської ради, рішення про скликання якої приймається відповідно:

  • міським головою;
  • секретарем ради (у визначених законодавством випадках);
  • однією третиною (1/3) депутатів від загального складу міської ради».

 

  1. Доповнити Главу ІІІ «Порядок скликання чергових сесій міської ради» Розділу ІІ «Сесії міської ради» статтями 2.13.-1. та 2.14.-1. у наступній редакції:

«Стаття 2.13.-1.

Секретар міської ради:

- доводить рішення про дистанційне пленарне засідання міської ради

(розпорядження міського голови) до відома депутатів і населення не пізніше, ніж за 12 години до його початку із зазначенням дати, часу його проведення, порядку денного;

- розміщує на офіційному веб-сайті міської ради рішення про дистанційне

пленарне її засідання (не пізніше, ніж за 12 години до його початку) з одночасним направленням цієї інформації та проектів рішень ради з кожного питання порядку денного і супровідними документами на електронну офіційну адресу кожного депутата міської ради (або електронну адресу, вказану депутатом міської ради) та посадових осіб, які здійснюють організаційне забезпечення проведення засідань міської ради».

«Стаття 2.14.1.

Дистанційне пленарне засідання міської ради вважається повноважним, якщо в ньому беруть участь (шляхом приєднання за допомогою технічних засобів аудіо- та/або відео-комунікації) більше половини депутатів від загального складу відповідної міської ради».

 

  1. Доповнити Главу IV «Порядок денний сесії» Розділу ІІ «Сесії міської ради» статтею 2.17.-1. у наступній редакції:

«Стаття 2.17.-1.

До порядку денного дистанційного пленарного засідання міської ради можуть включатися виключно невідкладні питання:

- внесення змін до місцевого бюджету та відповідних місцевих цільових та

бюджетних програм;

- забезпечення робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або

якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій та реалізації повноважень, пов'язаних із зазначеними обставинами, в т. ч. виконання місцевих програм та рішень уповноважених органів, в т. ч. з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Питання, що потребують таємного голосування під час дистанційних пленарних засідань міською радою не розглядаються.

Порядок денний дистанційного пленарного засідання міської ради формується у визначеному законодавством та регламентом ради поряду та затверджується міським головою».

 

  1. Доповнити Главу V «Робочі органи сесії» Розділу ІІ «Сесії міської ради» статтею 2.22. у наступній редакції:

«Стаття 2.22.

У дистанційному пленарному засіданні міської ради беруть участь:

  • міський голова;
  • секретар міської ради;
  • депутати міської ради;
  • посадові особи місцевого самоврядування, які здійснюють організаційне забезпечення проведення засідань міської ради.

Учасники дистанційного пленарного засідання міської ради, у т. ч.

міський голова, можуть брати у ньому участь за місцем свого проживання чи з інших місць за їх вибором за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, але поза приміщенням, де регламентом відповідної міської ради визначено місце (приміщення) для проведення засідань міської ради.

У разі неможливості депутата міської ради взяти участь у дистанційному

пленарному засіданні міської ради він повідомляє про це міського голову або іншу посадову особу, яка відповідно до законодавства головує на засіданні.

Також у дистанційному пленарному засіданні міської ради можуть брати участь інші посадові особи міської ради, список яких погоджується міським головою.

Головує на дистанційному пленарному засіданні міської ради міський голова, а з підстав, визначених у частині другій статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ― секретар міської ради. Головуючий на дистанційному пленарному засіданні міської ради може брати у ньому участь і з приміщення, визначеного регламентом міської ради як місце (приміщення) для проведення засідань ради».

 

  1. Доповнити Розділ ІІІ «Засідання міської ради» Главою І-І «Проведення дистанційного пленарного засідання міської ради» у наступній редакції:

«Глава І-І Проведення дистанційного пленарного засідання місцевої ради.

Головуючий за годину до початку дистанційного пленарного засідання міської ради разом з посадовими особами міської ради, які здійснюють організаційне забезпечення проведення засідань міської ради, перевіряє технічну готовність та можливість участі у ньому в режимі аудіо - чи відео конференції усіх депутатів міської ради.

 

Реєстрація депутатів міської ради

У визначений для засідання час головуючий на засіданні оголошує реєстрацію депутатів міської ради – учасників дистанційного пленарного засідання і здійснює їх поіменну перекличку.

Секретар міської ради після оголошення головуючим на засіданні прізвища, ім’я та по батькові кожного депутата міської ради та підтвердження ним (з відео фіксацією на екрані комп’ютера (планшета, іншого засобу телекомунікації у головуючого на засіданні) його особистої участі у засіданні, здійснює навпроти прізвища відповідного депутата відмітку у відомості, що додається до протоколу засідання.

Секретар міської ради за даними ідентифікації депутатів та фіксації їх участі у відповідній відомості здійснює підрахунок кількості депутатів міської ради, які зареєструвалися (шляхом приєднання за допомогою технічних засобів аудіо - та/або відео - комунікації) для участі у дистанційному пленарному засіданні міської ради. За результатами підрахунку секретар міської ради оголошує кількість депутатів – учасників засідання та інформує, чи є на засіданні кворум для його правомочності.

Після інформування секретарем міської  ради кількості депутатів міської ради – учасників дистанційного пленарного засідання, головуючий на засіданні оголошує про його правомочність і відкриває його.

У випадку наявної технічної можливості застосовувати щодо ідентифікації

депутатів міської ради електронні ключі чи коди, реєстрація здійснюється в відповідному електронному форматі.

 

Порядок денний дистанційного пленарного засідання міської ради

Після відкриття дистанційного пленарного засідання міської ради головуючий інформує про питання порядку денного засідання і пропонує його затвердити.

Під час затвердження порядку денного дистанційного пленарного засідання міської ради не можуть вноситися пропозиції щодо включення до нього додаткових питань, крім випадків, коли їх невідкладний розгляд пов'язаний із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій, ліквідацією їх наслідків або вирішенням інших питань, пов'язаних з виникненням загрози життю та/або здоров'ю населенню територіальної громади.

Затвердження порядку денного відбувається шляхом голосування кожного

депутата.

 

Обговорення питань порядку денного засідання

Після затвердження порядку денного дистанційного пленарного засідання

головуючий пропонує регламент його проведення, розгляд питань порядку денного (як правило, для такого засідання пропонується скорочені часові процедури як для представлення питань, та і для їх обговорення, наприклад, до 5 хвилин — доповідь, і до 10 хвилин ― обговорення) та ставить цю пропозицію на затвердження депутатами ради.

Після затвердження регламенту роботи головуючий оголошує кожне питання порядку денного засідання та надає слово доповідачам.

Доповідач з кожного питання порядку денного дистанційного пленарного

засідання міської ради коротко інформує про його суть, передумови виникнення, обґрунтовує його актуальність, терміновість та необхідність прийняття, потребу у відповідних ресурсах, у т. ч. і фінансових, з зазначенням джерел їх покриття тощо, а також про наслідки та результати прийняття відповідного рішення із зазначеного питання.

В обговоренні питань порядку денного дистанційного пленарного засідання міської ради можуть брати участь, крім депутатів міської ради, посадові особи міської ради, за потреби – також представники відповідних органів державної влади, підприємств, установ та організації, незалежно від форми власності, до повноважень яких віднесено вирішення відповідного питання порядку денного і які запрошені до участі у засіданні.

Обговорення питання порядку денного засідання припиняється за рішенням головуючого.

Питання порядку денного дистанційного пленарного засідання міської ради вважається розглянутим, якщо за його результатами міською радою прийнято відповідне рішення».

 

  1. Доповнити Главу ІV «Прийняття рішень» Розділу ІІІ «Засідання міської ради» статтею 3.24.-1. у наступній редакції:

«Стаття 3.24.-1.

Рішення з кожного питання порядку денного дистанційного пленарного засідання міської ради приймаються особисто і відкрито депутатами ради шляхом підняття рук та висловлення своєї позиції «за», «проти» чи «утримався».

Підрахунок голосів під час голосування на дистанційному пленарному засіданні міської ради здійснюється секретарем міської ради, який в подальшому оголошує результати голосування.

Рішення ради приймається у наступній послідовності:

- проект рішення ставиться на голосування за основу;

- у випадку наявності за результатами обговорення зауважень та пропозицій до проекту рішення, кожне з них ставиться головуючим на голосування у порядку їх надходження;

- проект рішення ставиться на голосування в цілому як рішення з урахуванням тих змін та доповнень, які підтримані більшістю депутатів від загального складу ради.

У випадку надходження пропозиції про неприйнятність запропонованого проекту рішення та зняття його з розгляду, вона ставиться на голосування першою.

Прийнятим може бути тільки те рішення, проект якого поданий у письмовому вигляді. Можливе прийняття рішення ради спочатку по пунктах, розділах, а потім – в цілому. У випадку надходження двох або більше пропозицій до одного і того ж пункту рішення, усі пропозиції ставляться на голосування, а прийнятою вважається та, що набрала більшу кількість голосів.

Голосування за проект здійснюється кожним депутатом особисто шляхом:

- підняття рук під час оголошення головуючим кожного проекту рішення ради (пропозиції, доповнення до нього) з озвученням висловлення депутатами позиції щодо рішення (пропозиції, доповнення до нього): «за», «проти», «утримався».

У випадку наявної технічної можливості застосовувати щодо ідентифікації депутатів міської ради електронні ключі чи коди, голосування здійснюється в відповідному електронному форматі.

За результатами озвучення (підняття рук під час режиму відео конференції)

кожним з депутатів міської ради своєї позиції по проекту рішення міської ради чи пропозиції, доповнення до нього секретар ради заповнює відповідну таблицю, в якій навпроти кожного депутата у графі з назвою проекту рішення ради ставить позначку в тій колонці, що відповідає результату рішення депутата по зазначеному проекту.

За результатами підрахунку голосів секретар міської ради встановлює результат голосування по кожному з проектів рішення ради щодо кожного з питань порядку денного або щодо кожної пропозиції чи зауваження до проекту відповідного рішення ради. Результат голосування оголошується головуючим і фіксується у протоколі дистанційного пленарного засідання міської ради.

Рішення міської ради, прийняті під час дистанційного пленарного засідання міської ради у форматі аудіо - та/або відео конференції, мають таку ж юридичну силу, як і рішення міської ради, прийняті цією ж радою у приміщенні для проведення засідань міської ради згідно з встановленим нею регламентом».

 

  1. Доповнити Главу Х «Протокол» Розділу ІІІ «Засідання міської ради» статтею 3.54.-1. у наступній редакції:

«Стаття 3.54.-1.

Секретар міської ради веде протокол дистанційного пленарного засідання міської ради.

У протоколі дистанційного пленарного засідання міської ради зазначаються: дата, час, формат (дистанційне чи інший формат), кількість депутатів, які взяли участь у засіданні (відомості про реєстрацію депутатів додаються до протоколу), питання порядку денного засідання; прізвища головуючого на засіданні, виступаючих з кожного питання порядку денного, учасників обговорень, ініціаторів пропозицій, внесених під час засідання; результати голосування по кожному з проектів рішення ради щодо кожного з питань порядку денного або щодо кожної пропозиції чи зауваження до проекту відповідного рішення ради тощо.

Відео та аудіо запис дистанційного пленарного засідання міської ради, його

стенограма, а також відомості про реєстрацію депутатів міської ради, результати голосування (загальні та кожного депутата) по кожному з проектів рішення ради щодо кожного з питань порядку денного або щодо кожної пропозиції чи зауваження до проекту відповідного рішення ради додаються до протоколу дистанційного пленарного засідання міської ради і є його додатками, а також оприлюднюються на офіційному сайті міської ради на наступний після такого засідання день».

 

  1. Доповнити Главу IV «Порядок денний сесії» Розділу ІІ «Сесії міської ради» статтею 2.18.-1. у наступній редакції:

«Стаття 2.18.-1.

Проекти рішень міської ради з питань порядку денного дистанційного пленарного засідання міської ради готуються у порядку, передбаченому цим регламентом.

На проекти рішень міської ради з питань порядку денного дистанційного

пленарного її засідання згідно з пунктом 11-1 Розділу V Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» не поширюються вимоги Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», частини третьої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», Закону України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання»».

 

  1. Це рішення набирає чинності з моменту його офіційного оприлюднення.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря ради (Тамара Палієнко), постійну комісію міської ради мандатну, з питань депутатської діяльності і правопорядку (Яна Шостак).

 

 

 

 

Міський голова                                                              Світлана УСИК

 

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень ради
29 березня 2024
Про звіт міського голови про свою роботу та роботу виконавчих органів ради щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сарненської міської територіальної громади та здійснення державної регуляторної політики за 2023 рік

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 65 від 27 березня 2024 року "Про скликання засідання виконавчого комітету міської ради"

Документи → Проєкти рішень ради
29 березня 2024
Про надання дозволу на розроблення детального плану території

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
28 березня 2024
№ від 28 березня 2024 року "Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації "

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Березень
28 березня 2024
№ 67 від 28 березня 2024 року "Про вивчення, оцінку та громадське обговорення пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації співробітництва територіальних громад у сфері надання соціально"

Пошук документів